Chtěl si pořídit drahé boty, ale přišel o statisíce. Policie hledá zloděje z Pařížské ulice

Mladíka okradli přímo v obchodě v pražské Pařížské ulici. Policie pátrá po pachatelích.

Krádež v Pařížské

Chtěl si koupit boty za desítky tisíc – nekoupil si nic, a navíc přišel o statisíce. Mladý muž z Prahy se stal obětí zlodějů přímo v luxusním obchodě v pražské Pařížské ulici. Obrali ho o 400 tisíc korun, a to přesto, že je prodejna hlídaná ochrankou.

Nejdražší ulice v Praze. Ulice plná butiků, kam se běžný smrtelník s běžným platem spíš nepodívá. Za výlohami plnými luxusních značek je vždycky ochranka, a jak to vlastně v takových obchodech vypadá?

„Přijdete dovnitř. Jako první se vás zeptají, než vás pustí dovnitř, o co byste měl zájem. Řeknete, že byste chtěl třeba boty, a oni vás vezmou dál, přidělí vám prodavače a ten se o vás stará. Ten se na nás celou dobu díval, nespustil z nás oči,“ líčil Robert Telvák redakci Krimi zpráv.

ČTĚTE TAKÉ: Drama v hradecké nemocnici. Zloděj na videu poranil pracovníka nožem, policie prosí o pomoc

Jenomže osobně má za sebou dost nezáviděníhodnou zkušenost. „Šel jsem si do Louis Vuittonu koupit s bratrem a přítelkyní boty, zkusil jsem si je. Měl jsem u sebe větší hotovost v tašce. Pak jsem přišel ven k druhému obchodu, podíval se do tašky a peníze tam nebyly,“ pokračoval Telvák.

Obchod dává „ruce pryč“

Na záběrech z kamer je krádež dobře vidět. Šlo o klasický trik – přikrytá taška taškou zlodějů a ruka šmátralka vytahuje hotovost. Přitom i v tomto obchodě se o bezpečnost zákazníků stará ochranka. Nutno ale dodat, že mladíka neokradli zaměstnanci, ale dvojice neznámých zlodějů.

„Mohu potvrdit, že se pražští policisté zabývají případem krádeže, ke které došlo minulý týden v Pařížské ulici,“ uvedl redakci mluvčí policie Richard Hrdina. „Řekli mi, že s tím nemají nic společného, že se jich to netýká, ale nechápu, jak mi tohle mohli říci, když tam mají security, kamery,“ konstatoval okradený.

Proč ochranka nezafungovala se reportér chtěl zeptat i v drahém butiku. Do odvysílání reportáže se však manažerka prodejny neozvala. Policisté stále neví, kdo si v obchodě cizí peníze přivlastnil. Pokud někoho z dvojice na záběrech poznáváte, volejte linku 158, ozvat se můžete i do redakce Krimi zpráv: krimizpravy@iprima.cz

Tagy: