Chtěla vraždu manžela, policisté na ni připravili past. Soud ženě z Lounska udělil deset let

Žena z Lounska si chtěla objednat vraždu manžela, její plán odhalili policisté.

Paní zaplatila za vraždu manžela

Deset let za mřížemi. To si v úterý vyslechla u Krajského soudu v Ústí nad Labem žena, která si podle rozsudku objednala vraždu svého manžela. Její děsivý plán ale odhalili kriminalisté. Muž, kterému měla obviněná za vraždu zaplatit, vše oznámil policistům. Ti díky důmyslné metodě získali hlavní důkaz. Advokát ženy verdikt odmítl, případ poputuje k Vrchnímu soudu v Praze.

Lenka M. z Petrohradu na Lounsku podle soudu svého nyní již bývalého manžela nenáviděla a dělala si současně zálusk na jeho milionové jmění. Podle rozsudku si proto objednala jeho vraždu. Letos v květnu telefonicky kontaktovala bývalého kriminálníka z Děčína, se kterým se sešla na základě tipu od známého.

K TÉMATU: Zásah v domě sekty Ohnivý drak. Její vůdce Bůh šašek měl dostat předvolání

Žena se v té době s manželem rozváděla. Údajně s ním má spory o dítě a o majetek, který přepsal na sebe. Za vraždu kriminálníkovi nabízela přes milion korun. Na schůzce mu ukázala, kde její muž bydlí, a nastínila i možný postup vraždy.

Soudce Ondřej Peřich přiblížil plán ženy: „Navrhla, aby zaplacený muž nejdříve přerušil dodávku elektrické energie v rozvodné skříni, která se nachází v blízkosti domu jejího muže. Ten by pak vyšel z domu, kde měl být dosud nespecifikovaným způsobem usmrcen.“

Bývalý kriminálník ale nic takového udělat nechtěl a rozhodl se kontaktovat policii. Společně pak nastražili na ženu past. Detektivové mu na tělo umístili nahrávací zařízení, které průběh jedné ze schůzek zaznamenalo. Podle státního zastupitelství jde o klíčový důkaz.

„Možná by nebylo úplně špatné, kdyby to vypadalo třeba jako přepadení,“ říká žena na záznamu, který soud přehrál. Zmínila také, že když vražda vyjde, získá prý po manželovi majetek v hodnotě 30 milionů korun.

Výhrůžky jsem bral jako taškařici, řekl manžel

„Díky okamžité reakci policie ve spolupráci se státním zastupitelstvím se podařilo schůzku zdokumentovat,“ doplnil státní zástupce Vladimír Jan. Poté spadla klec – ženu zadrželi kriminalisté na čerpací stanici v Lovosicích.

„Registroval jsem výhrůžky, ale bral jsem je jako rozvodovou taškařici,“ uvedl před soudním senátem její bývalý manžel.

Před soudem žena vinu odmítla a předestřela svou vlastní verzi příběhu: „Můj manžel, když se rozváděl se svojí exmanželkou, už byli rozvedený, ji chtěl nechat zavraždit. Můj manžel je velice mstivý člověk.“ Její výpovědi ale soud neuvěřil a poslal ji na 10 let do vězení.

Podle jejího obhájce Zdeňka Pánka však s verdiktem zásadně nesouhlasí. „Máme za to, že určitě nelhala a trestného činu se nedopustila,“ doplnil. Obviněná se proti rozsudku na místě odvolala, takže se případem bude zabývat Vrchní soud v Praze.

MOHLI JSTE PŘEHLÉDNOUT: Mizerné rande v pražském hodinovém hotelu. Muž ženu okradl, pak se jí naboural i do účtu

Tagy: