Těšili se na oslavy, zemřeli při děsivé nehodě. Soňu a Petera smetlo řítící se BMW

K tragické nehodě došlo v pátek v centru slovenských Košic. Řidič BWM nezvládl řízení a doslova smetl fabii, jejíž šofér neměl sebemenší šanci zareagovat. SUV pak nabouralo do dalšího auta, které pak na přechodu pro chodce srazilo dvě ženy. Ani jedna střet nepřežila.

Životy tří rodin se v pátek převrátily vzhůru nohama. Dvě ženy a jeden muž zemřeli poté, co řidič BWM nezvládl řízení. Podle svědků se auto neovladatelně řítilo ulicí a smetlo vše, co mu stálo v cestě. „Stála jsem na zastávce. Viděla jsem, jak nabral tu škodovku. Muži v ní jen klesla ruka, to byl poslední pohyb, co jsem viděla. Všude kolem lítaly střepy,“ popsala pro web Nový Čas jedna ze svědkyň tragické nehody.

ČTĚTE TAKÉ: Schwarzenegger znovu boural, autem srazil cyklistku. Žena skončila v nemocnici

Postarší řidič fabie neměl šanci přežít, byl na místě mrtvý. Podle webu se jednalo o 64letého Petera, který před rokem odešel do důchodu. Byl ženatý, měl dvě děti a zrovna se vracel z autoservisu. „Ironií osudu je, že v pátek manželka slavila svátek a dcera narozeniny,“ napsal web s tím, že ani jedna se večeře na oslavu nedočkala. „Byl to dobrý chlap, vždy každému pomohl,“ řekl jeden z Peterových přátel.

BMW se nicméně řítilo nekontrolovatelně dál směrem ke Štefánikově ulici. Po cestě nabouralo do dalšího osobního auta, které vletělo na přechod, kde srazilo dvě ženy. Jedna z nich byla na místě mrtvá, druhá prohrála boj o život později v nemocnici. „Šofér musel být blázen. Byli jsme manželé 30 let, zhroutil se mi svět,“ řekl Vladimír, manžel 59leté Soni.

Spolu s manželkou plánovali slavnostní večeři pro dceru, která zrovna úspěšně dokončila studium na Masarykově univerzitě. „Chtěli jsme to jít oslavit, ale stalo se toto,“ řekl zdrcený manžel. Soňa byla podle něj celá polámaná, zůstal po ní jen roztrhaný kabát.

Řidič po sobě zanechal spoušť

Řidič BMW poté, co vystoupil z vozu, jen šokovaně sledoval, jakou spoušť za sebou nechal. Dechová zkouška byla podle policie negativní. Vyšetřování nehody ale nadále probíhá. Řidič SUV skončil na neurologii, kde podstoupí veškerá vyšetření, uvedl web Korzár Košice. Policie totiž prověřuje i verzi s epileptických záchvatem, který mohl šoféra postihnout.

AKTUÁLNE: TRAGICKÁ NEHODA V KOŠICIACH, ZOMRELI DVE OSOBY, DVE SÚ ŤAŽKO ZRANENÉ Podľa doterajších informácií došlo dnes...

Posted by Polícia Slovenskej republiky on Friday, February 10, 2023

Zatím vše ale nasvědčuje spíše tomu, že řidič nedodržel rychlost. „Na základě výsledků můžeme předběžně konstatovat, že jednou z příčin dopravní nehody bylo nerespektování nejvyšší povolené rychlosti,“ uvedli policisté na Facebooku.

Tagy: