Záhadná smrt lékárníka Tibora: Proč v plné rychlosti narazil do kamionu? Kamarádi mají dvě teorie

Záměr, nebo zdravotní indispozice? Smrt oblíbeného slovenského lékárníka Tibora si mnozí stále nedovedou vysvětlit. V pátek třináctého se svým luxusním vozem v plné rychlosti čelně narazil do nákladního auta. Neměl šanci přežít. Děsivou srážku zachytila kamera z palubní desky kamionu.

Zvláštní dopravní nehoda se stala na rovném úseku silnice v okrese Trebišov. Na záběrech je vidět, jak se zpoza protijedoucího kamionu najednou vyřítí auto a v plné rychlosti napálí do náklaďáku. Řidič osobáku, 57letý Tibor Czuľba, byl na místě mrtvý. Video najdete na portálu pluska.sk.

ČTĚTE TAKÉ: Taxík bez řidiče zabil 23letou studentku z Chile. Rodina je pražským incidentem zdrcená

Proč oblíbený lékárník za volantem přejel do protisměru, není jasné. O příčině spekulují i jeho přátelé a sousedé. Na Tibora vzpomínají v dobrém – měl prý dobráckou povahu a pomohl každému, komu mohl. I proto si část z nich nedokáže připustit, že by chtěl spáchat sebevraždu.

„Tibi měl těžkou cukrovku. Jako diabetik nosil pumpu, která mu dávkovala inzulin. Mohla se mu uvolnit, udělalo se mu špatně, a proto havaroval,“ cituje web jednoho z jeho blízkých.

Ze zveřejněného videa to ale vypadá, že mohl do nákladního auta narazit úmyslně. Někteří z místních mluví o tom, že se před nehodou choval divně, zhubl a často mluvil o smrti. V poslední době mu prý také dělal starosti jeho syn. „V ten den u nich byli policajti,“ prozradily portálu dva na sobě nezávislé zdroje.

Rozhodne pitva

Příčinu fatální srážky teď vyšetřují policisté. 28letý řidič nákladního auta z Maďarska se při nehodě nezranil a dechová zkouška na alkohol u něj byla negativní. Zda před smrtí pil Tibor, odhalí až pitva. Kriminalisté zahájili trestní stíhání pro trestný čin usmrcení, vyšetřování stále probíhá.

Podle policejní mluvčí Jany Mésarové byli k případu přizváni znalci z oboru zdravotnictví a farmacie, soudního lékařství, toxikologie a silniční dopravy. „Znalecký posudek z pitvy zatím nemáme k dispozici,“ doplnila mluvčí.

Tibor Czuľba patřil k nejbohatším lidem v trebišovském regionu, vlastnil několik lékáren. Angažoval se v lékárnické komoře, kterou v letech 2010 až 2014 vedl. Byl ženatý s místní lékařkou. V minulosti mu zemřela sestra, po níž zůstaly dvě děti. „Právě Tibor se o ně staral, pomáhal jim,“ uvedli jeho kamarádi.

Byl také vášnivým rybářem. „Nečekaně a tragicky nás opustil Tibor, rybář tělem i duší. Člověk s velkým srdcem. Odpočívej v pokoji, kamaráde! Budeš nám chybět,“ vzkázali podle webu cas.sk zesnulému příteli do nebe rybáři ze Stredy nad Bogrodom.

Tagy: