Chycena při činu: Veverka si pochutnala na narozeninovém dortu, usvědčil ji čumák

Veverky bývají velmi rychlé a chytit je třeba při krádeži ořechů je prakticky nemožné. Jenže tato rezatá slečna se usvědčila sama. Zachtělo se jí sladkého, a tak si pochutnala na narozeninovém dortu! Naštěstí se podařilo i vše pečlivě zdokumentovat.

Shanna přinesla domů zmrzlinový dort na oslavu narozenin svého přítele, která se konala v jejím domě. Lednička byla ale plná, a tak se rozhodla nechat dort na verandě na mrazivém vzduchu, dokud nepřijde čas ho podávat. Brzy se ukázalo, že to byla velká chyba.

V polovině oslavy se Shannin partner podíval z okna na verandu a všiml si, že krabice od dortu je prokousaná. První myšlenka byla, že to udělal pes nebo kočka. Omyl –⁠ ani ti nejsou tak drzí…

„O zlomek sekundy později si partner všiml veverky sedící na zábradlí,“ řekla Shanna deníku The Dodo. Výkřik: „Ach ne!“ se v tu ránu změnil v hysterický smích.

Nos veverky byl totiž pokrytý modrou polevou a přesto, že se snažila hrát „jakoby nic“, tohle ji ze zločinu usvědčilo.

„Veverka tam seděla téměř nehybně, zatímco všichni v domě šli ke dveřím na verandu, aby se podívali, co z dortu zbylo.“ Shanina nelenila a běžela do obchodu pro náhradní dort, když se vrátila, všimla si, že veverka přivedla přítele, aby se o svou kořist podělila. „Bylo to vlastně velmi sladké,“ dodala. Po chvilce se ale rozhodla dort vyhodit, ne snad, že by chtěla být nepřejícná, ale aby veverkám nebylo z takového množství cukru špatně. „Teď budu rozhodně opatrnější na to, co nechám na verandě,“ směje se Shanina.

Pokud žijete v blízkosti stromů a chtěli byste veverky nalákat, dají se přikrmovat stejně jako ptáci. Milují ořechy a slunečnicová semínka. Nepohrdnou ani nakrájeným jablkem nebo mrkví. Pro začátek jim nechte za oknem vlašský ořech vcelku, jestli ještě nejsou zvyklé a neznají vás, bude to chvíli trvat a v tomto počasí ořechy lehce navlhnou. Nezapomínejte ani na misku s vodou, pomůžete tak nejen jim, ale i ptákům.

Tagy: