Zákaz tetování na tělech fotbalistů, nařídila Čína. Pro blaho společnosti musí pryč

Fotbalistům hrajícím za čínský národní tým zakázala nová směrnice tetování. Navíc jim bude doporučeno, aby odstranili i to, které mají. Čína se stále více snaží, aby v televizi nebyl viděn nikdo s tetováním.

Generální sportovní správa (GAS) uvedla, že přijímání nových hráčů s tetováním na národní úrovni a do mládežnických týmů je „přísně zakázáno“. Tento krok podle ní pomůže dát „dobrý příklad společnosti“. Některé reprezentační hvězdy včetně obránce Čang Lin-pchenga byly již dříve vyzvány, aby si tetování zakryly.

Čína od poloviny roku 2018 stále více zpřísňuje regulaci, aby zabránila zobrazování tetování na obrazovkách. Někteří profesionální fotbalisté si od té doby mudejí zakrývat paže dlouhými rukávy.

Tetování je znak necivilizovanosti a zločinu

V čínské kultuře je s tetováním spojeno stigma. V minulosti se jím označovali zločinci a dodnes je spojováno s organizovaným zločinem. Tetování lidí z etnických menšin bylo často považováno za znak necivilizovanosti. Vládnoucí Komunistická strana Číny je neschvaluje, mezi mladými Číňany je ovšem stále populárnější.

Začátkem tohoto roku čínský regulátor vysílání oznámil, že zpřísňuje pravidla pro „nezdravý obsah“. V této souvislosti byla mimo jiné omezena televizní a internetová vystoupení sportovních osobností a celebrit s tetováním a pánskými culíky.

Přitom mnoho světových fotbalistů má po svém těle mnoho tetování, mezi nimi například i Lionel Messi nebo David Beckham. U některých hráčů jsou dokonce i dost bizarní. Některá z nich si můžete prohlédnout v galerii na začátku článku.

Tagy:
zákaz tetování Lionel Messi David Beckham fotbal Komunistická strana Číny sport Čína fotbalisté Memphis Depay Leroy Sané Nicolas Otamendi zakrytí Zhang Linpeng