Chtěl vykrást byt, místo toho skončil na parapetu v sedmém patře. Do akce museli i hasiči

Chtěl vykrást byt, místo toho skončil na parapetu v sedmém patře

Zloděj smolař

Hodně netradiční místo na „schovku“ před strážníky si našel cizinec v Praze. Po tom, co chtěl vykrást byt, utekl až do sedmého patra panelového domu, kde si sedl na parapet a čekal, co se bude dít dál. Na okně byl ale nepřehlédnutelný a strážníci ho rychle našli. Dolů ho nakonec museli sundat hasiči na plošině.

Dvaadvacetiletý cizinec balancuje na parapetu, v ruce drží cigaretu a kouří, jako by se nic nedělo. To, že sedí mnoho metrů nad zemí, mu evidentně vůbec nevadí. Asi ho ani nenapadlo, že kdyby jenom lehce zaškobrtnul, mohl by rychle sletět dolů. Taková scéna se odehrála v Praze.

Dobře věděl, že po něm jde několik strážníků a policistů. Na vymýšlení té nejlepší schovky už ale zkrátka neměl čas. A tak bral první místo, které ho napadlo. Schovat se v okně, vysoko nad zemí chce už ale pořádnou kuráž.

Celý příběh odstartoval na Spořilově ve Svojšovické ulici. Náhodný kolemjdoucí zavolal na tísňovou linku 156 a oznámil strážníkům, že se někdo pravděpodobně vloupal do přízemního bytu. „Strážníci, kteří se na základě oznámení dostavili do Svojšovické ulice, na místě skutečně nalezli přízemní byt s rozbitým oknem. Vevnitř se nacházel neznámý muž. Ten se strážníky nejdříve spolupracoval, potom se ale dal na útěk a zmizel z dohledu,“ popsal mluvčí Městské policie hlavního města Prahy Zdeněk Modálek.

Strážníci začali muže hledat. Našli ho ve vedlejší ulici, kde seděl v nejvyšším patře panelového domu na parapetu. Z balancování na parapetu neměl žádný respekt. O jeho život ale měli strach strážníci. Už nezbývalo nic jiného než zavolat hasiče, kteří ho dostanou dolů. Na zemi se o něj už postaraly hlídky. Dostal pouta a bez bot v bílých ponožkách skončil v autě mužů zákona. „Policisté si dotyčného i případ převzali pro podezření ze spáchání trestných činů porušování domovní svobody a také krádež ve stádiu pokusu,“ sdělil mluvčí Policie ČR Jan Rybanský. Na dvaadvacetiletého cizince byl navíc vydán příkaz k zatčení. A teď mu hrozí pobyt ve vězení až na několik let.

Tagy: