Cizinec napadl v Plzni ženu, nadýchal tři promile. Řval, že je hrdina z Mariupolu, líčí svědek

Cizinec v Plzni napadl ženu a muže.

Cizinec v Plzni napadl ženu

K napadení dvou lidí došlo v sobotu kolem deváté hodiny večer v Heyrovského ulici v Plzni. Důvodem byla údajně neposkytnutá cigareta. Podle svědků má být viníkem cizinec, který se nazval „hrdinou od Mariupolu“. Po příjezdu policistů nadýchal přes tři promile, informuje web Krimi Plzeň.

V sobotu večer došlo v Plzni k potyčce mezi cizincem, ženou a jejím známým. „Paní seděla pod stromem, když k ní přišel chlap a chtěl po ní cigaretu. Když mu jí odmítla dát, začal jí ukrajinsky nadávat a kopat do ní. Zastal se jí její známý, ale ten chlap ho srazil na zem a bil ho pěstí do obličeje,“ popsala pro web Krimi Plzeň svědkyně incidentu. Dodala, že další žena na agresivního muže začala křičet, ať toho nechá. „Nepřestával, tak přivolala manžela a policii,“ sdělila svědkyně.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Napadal děti a svlékal se před nimi. Pražská policie prověřuje podezřelého muže z Barrandova

Manžel ženy, která zavolala polici, má být člen výjezdové jednotky bezpečnostní služby Tuebor General Service. Ten neváhal a okamžitě vyrazil na místo. Když ale útočník zjistil, že za ním míří také policie, chtěl se dát na útěk. „Pokusil se do mě strčit. V ten okamžik jsem ho vzal, hodil jsem ho o zem a čekal, až přijede policie,“ sdělil muž, který agresora zadržel. „Po příjezdu policie říkal, že je bojovník z Mariupolu, a nadával,“ dodal člen výjezdové jednotky.

V celém incidentu hrál významnou roli zřejmě také alkohol. „Cizinec narozený v roce 1983 měl výsledek dechové zkoušky 3,56 promile a byl po zajištění převezen do policejní cely,“ cituje Krimi Plzeň policejní tiskovou mluvčí.

Tagy: