Atentát v přímém přenosu. Útočníci zastřelili bývalého poslance před zraky kamer

Trojice útočníků spáchala v Indii atentát na bývalého poslance a zločince Atika Ahmada a jeho bratra Ašrafa. Útok byl vysílaný živě v televizi, protože Ahmada, který byl v poutech a v obležení policistů, zrovna zpovídali novináři. Záběry se rychle rozšířily po sociálních sítích.

K těžko uvěřitelnému incidentu došlo v indickém státě Uttarpradéš. Policejní eskorta tam zrovna doprovázela notoricky známého politika Atika Ahmada, který proslul spíše jako gangster –⁠ byl odsouzený za únos a je podezřelý z desítek různých zločinů. Zbytek života měl strávit ve vězení.

Zatímco Ahmada a jeho bratra zpovídali novináři – a v televizi běžely záběry dvou zadržených – přiložil kdosi pistoli k Ahmadově hlavě. A zmáčkl spoušť. Trojice útočníků zastřelila také Ašrafa.

Upozorňujeme čtenáře, že následující video obsahuje explicitní záběry:

Podle BBC se atentátníci zprvu vydávali za novináře. Po střelbě se okamžitě vzdali, policie je zadržela.

K incidentu došlo krátce poté, co policie zastřelila Ahmedova syna.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Tragédie v indickém chrámu: Pod davem se propadla podlaha, desítky lidí spadly do studny

Podle BBC za posledních šest let policie v Uttarpradéši zabila přes 180 lidí obviněných z různých trestných činů. Ochránci lidských práv policii obviňují z vražd, což zdejší vláda odmítá.

Sám Ahmad si před atentátem stěžoval úřadům, že je ze strany policie v nebezpečí. Soud se ale jeho žádostí odmítl zabývat.

Tagy: