Babybox už jí byl malý. V Ostravě někdo odložil roční holčičku, dostala krásné jméno

Do babyboxu při Městské nemocnici Ostrava někdo v neděli večer odložil zhruba roční holčičku. Na sobě měla kombinézu se zvířátky a na hlavě bílou čepičku. Dostala jméno Karolína. Informoval o tom zakladatel sítě záchranných schránek Ludvík Hess, podle kterého už jí byl babybox malý.

„Jubilejní 250. děťátko je Karolína v Městské nemocnici Ostrava,“ informoval Hess v tiskové zprávě v neděli krátce před půlnocí. Podobně jako Tomáš odložený minulý týden v Brně je i holčička už starší. Babybox jí tak byl trochu malý, ani to ale neodradilo od jejího odložení.

ČTĚTE TAKÉ: Půlročního Tomáše natlačila matka do babyboxu: Primář popsal, co se stalo. Co s chlapcem bude?

„,Odhaduju, že je jí kolem roku, ale je úplně v pořádku,‘ řekla mi Sylva Gistingerová, doktorka ve službě. Holčička byla oblečená v červené kombinéze se zvířátky a na hlavě měla bílou čepičku,“ doplnil Hess. Karolína dostala jméno podle dcery Vojtěcha Nováka, šéfa řetězce květinářství a mnohonásobného dárce.

Podle Hesse tak Karolína spolu se zmíněným Tomášem potvrdila jeho teorii. „Že děti se odkládají nejlépe ve dvojicích. První dvě letošní děťátka Květuše a Georgia byla odložena 7. a 10. února,“ uvedl zakladatel babyboxů s tím, že holčička tradičně dostane zlatý novorozenecký dukát od České mincovny.

Děvčátko je osmé dítě odložené v ostravském babyboxu, od toho posledního uplynulo 11 let. Za dobu fungování babyboxů už lidé odložili 137 dívenek a 113 chlapečků.

Naposledy odložila žena zhruba půlroční dítě v úterý odpoledne do babyboxu v Nemocnici Milosrdných bratří v Brně. Původně měla oslovit vrátného, který přivolal sloužícího lékaře. Radu obrátit se na Dětskou nemocnici v Brně žena nevyslyšela a chlapečka do babyboxu natlačila. Dostal jméno Tomáš.

Více o případu z Brna se dozvíte v reportáži:

Tagy: