Babybox v pražské Libni hlásí miminko. Nalezená holčička je v pořádku, dostala krásné jméno

Během úterý někdo odložil miminko do babyboxu v pražské Libni. Starosta městské části Ondřej Gros uvedl, že se jedná o čerstvě narozenou holčičku, která je zdravá a nyní je v péči lékařů. Podle zakladatele sítě babyboxů Ludvíka „Babydědka Lu“ Hesse dostalo dítě jméno Jiřina, a to podle sestřičky vinohradské nemocnice, která o dítě dočasně pečovala.

„V úterý 25. června v 16:00 přijal do své klimatizované náruče libeňský babybox již třetí děťátko. Bylo zabalené v hadříku či plence s obrázky kočiček,“ uvedl Hess. Než stačil vše zkontrolovat na telefonu, oznámil mu Gros, že se jedná o čerstvě narozenou holčičku, která je „na první pohled zdravá“.

K TÉMATU: Dagmar Havlová prodala většinový podíl v pražské Lucerně. Dostala za něj téměř miliardu

Miminko ze záchranného boxu vyzvedla místostarostka Prahy 8 Vladimíra Ludková. „Ve chvíli, kdy byla holčička v babyboxu nalezena, starala se o mne nejvlídnější a nejmilejší sestřička z MOJIP (Multioborová jednotka intenzivní péče, pozn. red.) Fakultní nemocnice Královské Vinohrady Jiřina, a tak jméno pro holčičku bylo jasné,“ prozradil „Babydědek Lu“. Kromě zdravotní sestry šlo také o jméno Hessovy první přítelkyně z dob studia na Gymnáziu U Libeňského zámku, naproti němuž je schránka umístěna.

Jedná se o páté odložené miminko. „Skóre“ chlapečků a holčiček se tak navýšilo na 146:119. K příležitosti nálezu malé Jiřinky vyrazí Česká mincovna podle zvyku tradiční novorozenecký dukát.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Obědy již nejsou nejdražší v Praze. Hlavní město překonaly Ústecký i Středočeský kraj

Tagy: