Útok medvěda na turistické stezce. Smrti dívky přihlížel přítel, šelma chtěla napadnout i policii

Pro teprve devatenáctiletou dívku skončil výlet do Jižních Karpat v Rumunsku tragicky. V úterý večer na ni v horách před zraky jejího přítele zaútočil medvěd. Mladá žena setkání nepřežila. O případu informovala rumunská média.

Turistka podle webu Spotmedia.ro narazila na medvěda na trailové stezce Jepii Mici. Do oblasti ihned vyjeli záchranáři, kteří ale dívku našli už bez známek života. Operace byla extrémně náročná, protože terén je v místě velmi členitý.

ČTĚTE TAKÉ: Medvěd se srazil u Jarabé se skútrem. Dva lidé se zranili, šelmu eliminoval zásahový tým

O napadení informoval záchranáře dívčin přítel, se kterým túru absolvovala. Podle rumunských médií zoufale volal na linku 112 s tím, že jeho partnerku šelma popadla a odtáhla. „O turistu, který byl svědkem celé události, se postarali horští strážci,“ uvedly tamní orgány. Server Romania Journal napsal, že zvíře se později pokoušelo napadnout i zasahující policisty. Ti šelmu zastřelili.

Média pak informovala, že před tragickou událostí se ve stejné oblasti pohyboval i rumunský prezident Klaus Iohannis. „Jsem událostí velmi znepokojen a šokován. Na stezce jsem byl v sobotu. Toto neštěstí se stalo nedaleko místa, kde jsem byl,“ uvedla rumunská hlava státu. Rodině vyjádřil soustrast.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Bizarní podívaná na oblíbené pláži. V moři se objevil medvěd, záběry obletěly svět

Tagy: