Bizarní podívaná na oblíbené pláži. V moři se objevil medvěd, záběry obletěly svět

Navstevniky plaze na Floride prekvapil medved.

Návštěvníky pláže v USA překvapil medvěd

Návštěvníky pláže na západě americké Floridy překvapilo mládě medvěda baribala, které se před nimi koupalo ve vlnách. Lidé se zvířete zprvu báli, pak ale převládlo nadšení. Podle místních se šel medvěd do vody ochladit. K něčemu takovému prý nedošlo poprvé.

Racky, delfíny a přinejhorším i žraloka. Taková zvířata by člověk u moře nejčastěji očekával. Jenže návštěvníky pláže ve floridské Panhandle překvapil medvěd baribal. Mládě černě zbarvené šelmy se zřejmě přišlo do vody ochladit. Informoval o tom web Kiro7.

Návštěvníci zprvu nechápali, co se děje. Mnohé medvěd polekal. Nakonec v nich ale převládl úžas a někteří z nich se ke zvířeti dobrovolně přibližovali. Video z pláže se posléze dostalo na sociální sítě.

Podle místních to nebylo poprvé, co se k Mexickému zálivu zatoulal medvěd. „Není to nic úplně neobvyklého. Na letecké základně Eglin je hodně medvědů. Plavou přes zátoku. Někdy si přijdou zaplavat,“ sdělil pro web AL.com Chris Kirby, kapitán jedné z lodí ve městě Destin.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Medvědi v Ružomberku obsadili hřbitov, rozbíjejí svícny a vyžírají svíčky. Hrozí jim utracení

K incidentu došlo kolem poledne. Událost popsal jeden z návštěvníků pláže. „Nejdříve nikdo na břehu nevěděl, co to v oceánu je. Nějaký člověk pak zakřičel: ‚Medvěd‘. Očekávali byste žraloka nebo delfína, ale ne medvěda. Vylezl ze zálivu a vypadal unaveně, ale ulevilo se mu. Můj syn, který miluje zvířata, za ním samozřejmě šel, tak ho tchyně zarazila. Všichni jsme byli v šoku a údivu z toho, co jsme viděli. Také jsme byli rádi, že v bezpečí vylezl z vody,“ řekl.

Zvíře nakonec po koupání uteklo pryč. Nikomu se nic nestalo.

Tagy: