Medvěd se srazil u Jarabé se skútrem: Dva lidé se zranili, šelmu eliminoval zásahový tým

Nevídaná nehoda se stala v neděli na Slovensku v obci Jarabá, kde skútru zkřížil cestu medvěd. Při srážce se zranili dva lidé i šelma, která hned utekla do lesa. Řidič, jenž utrpěl vážná poranění, byl přemístěn do nemocnice vrtulníkem. Jeho spolujezdkyni ošetřili na místě, píše slovenský web Topky.

Skútr se s medvědem srazil v obci Jarabá, okres Brezno, v neděli kolem šesté hodiny večer. Třiapadesátiletému řidiči náhle vběhla do cesty divoká šelma a srážce už nedokázal zabránit, píše deník Topky. Dva lidé se při neštěstí zranili a zvíře pak uteklo do lesa.

„Muž při nehodě utrpěl vážná zranění a byl převezen leteckou záchrannou službou do nemocnice. Jeho spolujezdkyně vyvázla pouze s lehkými poraněními a byla ošetřena na místě,“ informovala na sociální síti slovenská policie. Letecká záchranná služba upřesnila, že řidič si poranil hlavu a na chvíli ztratil vědomí.

ČTĚTE TAKÉ: Čtyři mláďata kapybary se narodila v pražské zoo. Jedno ale nejspíš nepřežije

Řidič absolvoval dechovou zkoušku, která vyšla negativní. Na místo nehody povolali zásahový tým, který měl zvíře najít a eliminovat, což se mu také později podařilo, uvedl slovenský web Tvnoviny.

Úsek musel být kvůli neštěstí uzavřen a dopravu řídili hasiči, sdělil web Blesk. Odhadovaná cena škody se pohybuje kolem patnácti tisíc korun.

Tento incident však nebyl ojedinělý. Loni v červnu se například řidič auta srazil s medvědem, který poté také utekl zpátky do lesa. Při této nehodě však nikdo neutrpěl zranění.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Invaze komárů v Plzni. Jsme zoufalí, nedá se v tom žít, říkají místní. Řešení je v nedohlednu

Tagy: