Strach v letadle: Do stroje s dvěma stovkami lidí udeřil blesk, přistání bylo „velmi tvrdé“

Nepříjemný zážitek si odnesli pasažéři letadla, které v neděli mířilo z amerického Bostonu do Říma. Během cesty ho zasáhl blesk, pilot proto stroj otočil a vrátil se zpět na Loganovo letiště, z něhož vzlétlo. Informoval o tom zpravodajský web CBS News.

Letadlo společnosti Delta Airlines při nedělní cestě z Bostonu do Říma po necelé hodině letu zasáhl blesk. Pilot proto stroj otočit a vrátil se na bostonské Loganovo letiště, popsal web CBS News. Podle informací ABC News letadlo bezpečně přistálo. Čekali na něj již hasiči a ihned ho odtáhli do hangáru.

ČTĚTE TAKÉ: Žádná dovolená, ale podvod cestovní kanceláře. Až na letišti pár zjistil, že naletěl

Podle svědků však všechno neproběhlo zcela hladce. „Bylo to velmi tvrdé přistání,“ řekla jedna z cestujících Donna Pilatová pro ABC News. „Od kol jsme cítili spálenou gumu. Museli letadlo odtáhnout, a proto jsme několik hodin nedostali svá zavazadla. Byla to dlouhá noc, ale mohlo to být horší,“ objasnila. Během letu prý uslyšela „malé prasknutí“.

Mluvčí aerolinky Emma Johnsonová se cestujícím omluvila a přislíbila jim náhradní dopravu do jejich finální destinace. Zdůraznila, že bezpečnost zákazníků je pro firmu prioritou.

Při incidentu bylo na palubě 216 lidí, včetně posádky. Federální letecký úřad slíbil, že případ vyšetří. „Naše předpisy vyžadují, aby komerční letadla byla konstruována tak, aby úderu blesku odolala,“ uvedl v prohlášení.

Nedělní bouřky na východním pobřeží USA způsobily i další komplikace. Několik letů směřujících do New Yorku muselo být odkloněno do Bostonu. Část cestujících tam dokonce musela strávit noc. Kvůli špatnému počasí se stovky letů opozdily či zrušily.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Jídlo, benzín nebo lehátka. Řecký ostrov vyjde levněji než Chorvatsko, na dosah je autem

Tagy:
letadlo blesk doprava letiště Řím letecká doprava Boston cestující zavazadlo Delta Air Lines produkty a služby katastrofy, nehody a mimořádné události