Dvojici s kočárkem smetla na přechodu dodávka. Strážníci zveřejnili hrůzné záběry z Jihlavy

Děsivý okamžik zaznamenala na Velikonoční pondělí pouliční kamera v Jihlavě. Dodávka na přechodu srazila dvojici lidí s kočárkem. Chodkyně utrpěla těžká zranění, vrtulník ji přepravil do brněnské nemocnice. Dechová zkouška na alkohol byla negativní u chodců i 62letého řidiče dodávky. Informovali o tom policisté.

Nehoda se stala v pondělí krátce po 13. hodině v ulici Dvořákova v Jihlavě. Volkswagen Multivan přijížděl ke křižovatce, kde byla v tu dobu vypnutá světelná signalizace. Chodci přicházeli na přechod z jeho pohledu zleva. Řidič nestihl zareagovat a dvojici srazil, kočárek minul.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Při hororové nehodě na Liptově zemřeli sourozenci. Zdrcený otec promluvil o vysoké rychlosti

Žena utrpěla těžká zranění, záchranáři ji letecky přepravili do brněnské nemocnice. Lehce se zranil také sražený muž, který ale na místě nepožadoval ošetření a až večer dorazil do zdravotnického zařízení. Kočárek s dítětem si krátce po nehodě převzal přítel zraněné ženy.

Příčiny nehody teď budou policisté zjišťovat. „Před křižovatkou se (řidič) zřejmě plně nevěnoval řízení vozidla a ohrozil dva chodce, kteří přes komunikaci přecházeli,“ uvedla pro CNN Prima NEWS policejní mluvčí Dana Čírtková. Dechová zkouška neprokázala alkohol u 62letého šoféra ani chodců.

„Vzhledem k těžkému zranění jedné účastnice si celý případ dopravní nehody převzali k dalšímu prověřování kriminalisté územního odboru Jihlava,“ doplnila Čírtková.

Tagy: