Při hororové nehodě na Liptově zemřeli sourozenci. Zdrcený otec promluvil o vysoké rychlosti

Zdrcený otec dvou ze tří obětí autonehody, jež se stala v noci ze soboty na neděli v Liptovském Mikuláši, prozradil detaily tragické události. Auto podle něj jelo příliš rychle, trosky se válely v okruhu několika desítek metrů. Záhadou stále je, kdo seděl za volantem. Při havárii zahynuly jeho děti, Erik a Emma, a ještě dvacetiletá Kristýna. Naopak devatenáctiletá Sára leží ve stabilizovaném stavu v nemocnici.

Okolnosti nehody popsal otec ve svém vyjádření pro slovenský deník Nový Čas. „Parta se jela bavit, dcera mi říkala, že jedou na akci do obce Jasná, měl to být večer plný zábavy,“ vylíčil. Na zpáteční cestě je však potkalo neštěstí, jejich Volkswagen Golf ze zatím neznámých důvodů naboural do sloupu u vozovky.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Tragická nehoda u Levic. Oblíbený vychovatel Tibor narazil do stromu a zemřel, škola truchlí

Jak jsme informovali dříve, na místo tragédie přispěchal Štefan, který se za asistence zdravotnické služby na telefonu pokoušel o první pomoc. Později ještě na místo přišel jeho kolega z blízkého zemědělského družstva. Vyšlo však najevo, že nebyl jediný, kdo ještě mohl pomoci. „Kolem nehody projížděl taxík a ani nezastavil, dokonce to skoro vypadalo, že přejede jednu z mrtvých dívek, příšerné chování,“ rozlítil se Štefan.

Na vině pravděpodobně vysoká rychlost

Zatím není jasné, kdo seděl za volantem a co přesně se stalo. Otec Emmy a Erika však naznačil, že důvodem mohla být nepřiměřená rychlost. „Byl jsem u vyšetřovatele a údajně by měla být příčinou rychlost, jeli asi 160 kilometrů v hodině. Nikdo ale neví, kdo řídil, moje děti neměly řidičák,“ uvedl.

Muž se na místo vydal i s bývalou manželkou Monikou pár hodin po havárii. „Bylo to opravdu strašné, trosky auta se válely i 50 metrů od nehody. Hledali jsme tam s Monikou telefon naší dcery,“ doplnil zdrcený otec.

Oba sourozenci byli navíc velmi úspěšní. Dvaadvacetiletá Emma studovala průmyslový design a dvacetiletý Erik bilingvní gymnázium. Mimo ně nehodu nepřežila dvacetiletá Kristýna. Čtvrtá a nejmladší cestující, devatenáctiletá Sára, je naštěstí ve stabilizovaném stavu v nemocnici.

Tagy: