Další útok medvěda. Šelma se na Slovensku zakousla ženě do krku, zachraňoval ji vrtulník

Slováci v posledních týdnech čím dál častěji řeší trable s medvědy, kteří útočí i na lidi. Poblíž Hradiště v Banskobystrickém kraji napadla šelma ve středu ženu. Podle všeho ji dokonce pokousala na krku. S vážnými zraněními tak museli pacientku převézt záchranáři do nemocnice.

K hrůznému incidentu došlo v ovocném sadu na kraji lesa, kde se procházela 58letá žena. Tam ji napadl medvěd a způsobil jí vážná poranění. Měla tržné zranění na ramenou, stehnech, a dokonce ji pokousal i na krku.

Na pomoc ženě okamžitě vyrazili záchranáři. „Primární ošetření jí poskytli přivolaní pozemní záchranáři,“ popsali lékaři na sociálních sítích.

Následně na místo přiletěl i vrtulník. „Posádka leteckých záchranářů si pacientku po přistání v blízkosti místa neštěstí následně převzala do své péče a po doplnění léčby a stabilizování životních funkcí byla ve spolupráci s ostatními záchranáři převezena k vrtulníku, přeložena na palubu a letecky transportována na urgentní příjem Fakultní nemocnice F. D. Roosevelta v Banské Bystrici,“ dodali zasahující záchranáři.

Posádka záchranárskeho vrtuľníka z Banskej Bystrice letela dnes neskoro popoludní do k.o. Hradište (okres Poltár), kde...

Posted by Air - Transport Europe, letecká záchranná služba on Wednesday, September 1, 2021

Nejedná se o ojedinělý atak medvěda v posledních týdnech. V červnu potvrdila pitva smrt v důsledku roztrhání medvědem u 57letého muže. Tragédie se odehrála u obce Liptovská Lúžna v okrese Ružomberok v Žilinském kraji. Muž si měl podle svědků jen vyjít na procházku. Šlo o první smrtelný střet s medvědem v zemi za posledních 100 let.

Lesníci v této souvislosti upozorňovali na stupňující se nebezpečí s tím, jak populace medvědů na Slovensku narůstá.

Tagy: