Hudební svět v slzách. Zemřel Jon Wysocki, bubeník rockové kapely Staind

Zemřel bubeník a jeden ze zakládajících členů rockové kapely Staind Jon Wysocki. O jeho úmrtí informovala skupina na sociální síti Instagram. Wysockimu bylo 53 let, příčina smrti zatím není známá.

„Jon Wysocki zemřel dne 18. 5. 2024 ve 20:02 obklopen rodinou a přáteli, kteří ho vroucně milovali,“ stálo podle serveru People v sobotním prvním prohlášení kapely. O den později skupina prohlášení rozšířila. „Naše srdce patří Jonově rodině a fanouškům po celém světě, kteří ho milovali,“ uvedla dále.

ČTĚTE TAKÉ: Zemřel producent a kytarista Albini. Spolupracoval i na ikonickém albu skupiny Nirvana

Ve skupině Wysocki působil téměř 20 let. Opustil ji až v roce 2011, kdy ho během nahrávání sedmého alba vyhodili. Přesto členy jeho smrt zarmoutila.

„Poprvé jsme se s Jonem setkali prostřednictvím společných přátel v roce 1994. Sešli jsme se s Mikem, Aaronem a Johnnym Aprilem v roce 1995 a založili Staind. 17 let, které následovaly, patří k jedněm z nejlepších vzpomínek na naše společné časy,“ napsali zbylí členové Staind na Instagramu. Dodali, že Jon byl nedílnou součástí toho, kým jako kapela byli.

Bratři ve zbrani

„Jsem tak smutný. Ztratil jsem přítele. Přítele, kterého jsem miloval jako bratra, bojoval s ním jako bratr, staral se o něj jako o bratra, bál se o něj jako o bratra, protože to byl můj bratr ve zbrani. Bez něj by byla moje cesta jiná,“ napsal na sociální síti X Aaron Lewis, se kterým Wysocki kapelu Staind zakládal.

Příčina smrti rockového bubeníka není jasná. Podle webu TMZ měl však mít problémy s játry, které vyžadovaly lékařskou péči.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Z naší nové desky není cítit kalkul, říká Mirai. Mercedesy nemám, doma mi chybí ženský element

Tagy: