Jaruško, děkujeme a nezapomeneme. Lidé se po tragédii loučí s oblíbenou lékařkou z Krumlovska

Lidé z obce Větřní, okolních vesnic i měst posílají vzkazy do nebe oblíbené místní doktorce Jaroslavě Vaníčkové. Ta v pátek tragicky zemřela při dopravní nehodě na silnici E55 u Holkova. Dětská lékařka se věnovala obyvatelům z okolí Českého Krumlova po několik generací. Za tu dobu si s mnohými z nich vytvořila velmi blízké vztahy. „Milá Jaruško, děkujeme a nezapomeneme,“ vzkázala zesnulé ženě kolegyně Jarmila Křiváková. Informoval o tom Českokrumlovský deník.

„Za desítky let, kdy paní doktorka ve Větřní pracovala, prošlo její ordinací spoustu dětí. Byla autoritou pro ně a jejich rodiče. Řadě rodin pomohla i v obtížných sociálních situacích. Byla jistotou pro spolupracovníky a kolegy, každý den se spolehlivě snažila ve své ordinaci pro každé dítě najít optimální komplexní péči,“ ocenila Křiváková práci pediatričky pro Českokrumlovský deník.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Boček byl velký frajer a hrdina. Jak na zesnulého pilota RAF vzpomínají politici?

„Její odchod je pro město velká ztráta, jednak jako výjimečné osobnosti, ale i lékařky. Bude nám však chybět také ve veřejném životě, protože se rovněž podílela na chodu města, v minulosti řadu let pracovala například jako zastupitelka. Její odchod je pro nás velká tragédie, lidská i profesní. Těžko ji budeme nahrazovat,“ sdělil Deníku se zármutkem starosta Větřní Antonín Krák. Obyvatelé města zprávu o její předčasné smrti přijali s bolestí v srdcích, uvedl místostarosta a lékař Jaroslav Vojtíšek.

Byla duší stále mladá

Smutek nad odchodem oblíbené lékařky na sociálních sítích projevili i bývalí pacienti. „Zlatá to žena, toto si nezasloužila. Ať je jí země lehká,“ napsala komentující na Facebooku. „Byla to nejlepší doktorka, člověk v ni měl důvěru. Všem nám je to moc líto. Upřímnou soustrast rodině,“ zaznělo také v komentářích.

„Jako by nestárla, byla duší stále mladá. Byli jsme si všichni velmi blízcí. Já ráda myslím na to, jak jsme spolu poslouchaly muziku nebo jak jsem za ní jezdívala v létě o prázdninách do Krumlova, když tam ještě bydlela,“ zavzpomínala na svoji tetu Eva Dudová.

Nešťastný pátek..😔😔😔 Další informace o tragické nehodě u Holkova u fotek..

Posted by HZS Jihočeského kraje on Friday, March 24, 2023

Tagy: