Ryzlink vlašský jako sekt? Hledejte rodinné BIO vinařství Cibulka v Mikulově

Rodina Cibulkových

Zajímavosti o rodině Cibulkových, největších producentů BIO vín v ČR

Město Mikulov nabízí nepřeberné množství zážitků. Pro mnohé je důvodem k návštěvě historie města. Pro milovníky přírody a aktivního odpočinku pak jedinečná příroda, kterou lze v okolí nalézt. A to není všechno. Věděli jste, že se pouhé dva kilometry od města nachází i jedno opravdu pohádkové místo? A to zaručeně stojí za návštěvu.

Rodina Cibulkových se rozhodla v roce 2005 založit vinařství VINO Cibulka. Jejich filozofie je založena na souznění s přírodou. Věří, že zdravá příroda, kterou člověk cíleně nepoškozuje, produkuje na oplátku ty nejkvalitnější plody. Jejich vína jsou proto přírodní, bez histaminu a vhodná i pro alergiky a vegany.

„Naše práce nás naplňuje a přináší nám radost. Děláme v pěkném prostředí něco, co nás baví. Pracujeme společně celá rodina a je skvělé, že jsme hodně v přírodě. Stále spjatí přímo s vínem,“ říká Petr Cibulka, zakladatel vinařství VINO Cibulka.

K založení vinařství ale vedla dlouhá cesta. Nejdříve manželé Cibulkovi provozovali hotel v Lednici a až postupem času se rozhodli věnovat naplno pouze vínu. Nyní jsou z nich jedni z největších producentů BIO vín v ČR.

Rodina se pyšní i několika oceněními a jejich vlajkovou lodí je červené víno Cabernet Sauvignon. Najít u nich můžete i sekty. „Rád bych představil třeba náš Ryzlink vlašský, který jsem si osobně dovolil vyrobit jako sekt. Základní víno zrálo v nových barikových sudech, kde leželo na kalech dalších pět měsíců, a následně zrálo v lahvi dalších patnáct,“ říká Petr Cibulka.

Letohrádek Portz Insel

Na Tichém ostrově u Mikulova se nachází lovecký zámek, který patří k méně známým objektům především proto, že se nachází na území bývalého přísně střeženého hraničního pásma. Rodina Cibulkových se z něj ale rozhodla udělat sídlo jejich vinařství. Manželé Cibulkovi letohrádek zrekonstruovali a vytvořili z něj místo odpočinku. Je určené pro všechny, kteří hledají možnost degustovat skvělá vína v absolutním klidu.

Tagy:
Víno Morava Mikulov Vinohrady vinice Petr Cibulka Portz Insel Micheala Cibulková Vinařství VINO Cibulka