Princezna Kate vysvětlila podivné úpravy rodinné fotky. Omlouvám se za zmatky, řekla

První fotografie princezny Kate po operaci nese známky digitálních úprav.

Princezna Kate se omluvila za upravenou fotku

Konec mlčení. Princezna Kate na sociální síti X vysvětlila podivné zásahy do fotografie, kterou královská rodina zveřejnila v pondělí ke Dni matek, a na které se ukázala po dlouhých dvou měsících, z čehož většinu času strávila v nemocnici. Kvůli úpravám ji světové agentury stáhly ze své nabídky. Zároveň se princezna omluvila za zmatky.

„Jako mnoho amatérských fotografů občas experimentuji s úpravami. Chtěla bych se omluvit za jakýkoliv zmatek, který způsobila rodinná fotografie, kterou jsme včera (10. 3., pozn. red.) sdíleli. Doufám, že všichni oslavenci měli velmi šťastný Den matek,“ uvedla princezna v příspěvku na sociální síti X.

ČTĚTE TAKÉ: Kde má prsteny a co ten rukáv? Agentury mažou fotku s princeznou Kate, palác viní z manipulace

Zdroj z paláce webu Mirror řekl, že to byla amatérská rodinná fotografie pořízená princem z Walesu. „Jejich královské výsosti chtěly nabídnout neformální snímek celé rodiny ke Dni matek. Princezna provedla drobné úpravy, jak se svěřila na sociálních sítích,“ uvedl nejmenovaný zdroj.

Právě nešťastnými úpravami tak Kate vysvětlila podivné detaily, kterých si lidé po zveřejnění snímku všímali. Princezna na něm nemá své prsteny, či se neshodují barvy rukávů dcery Charlotte. „Jsem překvapená, že palác záměrně zveřejnil takový kontroverzní snímek,“ uvedla pro CNN Prima NEWS zástupkyně šéfredaktora webu Expres.cz Barbora Koukalová ve chvíli, kdy ještě nebylo jasné, proč k úpravám došlo.

Zpravodajské agentury fotografii stáhly

Snímek ve zpravodajství použily i světové agentury. Nicméně pozdvižení kolem něj bylo natolik velké, že jej později stáhly. Jako první tak učinila AP, podle které nesplňoval její fotografické standardy. „Při bližším zkoumání se zdá, že zdroj se snímkem manipuloval,“ poznamenala k tomu AP.

Fotografie je prvním oficiálním snímkem princezny Kate od operace břicha, kterou podstoupila v lednu. Je na ní obklopená všemi třemi dětmi – princeznou Charlotte i princi Georgem a Louisem. „Děkuji vám za vaše milá přání a trvalou podporu v posledních dvou měsících,“ napsala Kate ve vzkazu.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Hotovo. Filmovým Oscarům dominoval Oppenheimer. Při loučení s Matthewem Perrym tekly slzy

Tagy: