Kopance a pěsti do hlavy. Mladíci brutálně zbili školáka na Děčínsku, u soudu dostali podmínku

Okresní soud v Dečíně

Brutální napadení mladistvého

Děčínský soud ve středu potrestal dva mladistvé za brutální zmlácení vrstevníka v Benešově nad Ploučnicí. Kopali a mlátili ho pěstmi do hlavy. Útočníkům bylo pouhých patnáct a šestnáct let. Soud jim udělil několikaměsíční podmínku a mladšímu agresorovi i výchovný program.

Před soudem oba obvinění přiznali vinu za zmlácení vrstevníka v září loňského roku. Starší z nich obdržel 14měsíční podmínku s dohledem probačního úředníka. Mladšího útočníka potrestal soud přísněji. Kromě 18měsíční podmínky musí absolvovat i povinný výchovný internátní program. „V tomto případě byl útok razantnější, byly tam údery do hlavy,“ uvedla soudkyně Pavlína Müllerová.

Na záběrech, které byly zveřejněné na internetu, je vidět chlapec sedící na lavičce, kterému nejdříve uštědřuje pohlavek útočník v kšiltovce. „Řekni, že se omlouváš,“ nařídí mladík napadenému. Ten si vzápětí poníženě kleká před ostatními na zem.

ČTĚTE TAKÉ: Osmiletý hrdina z Prahy zachránil svému otci život. Zachoval se skvěle, chválí ho policistka

Do incidentu se přidal i další z vrstevníků, který na oběť zaútočil pěstmi do oblasti hlavy. Nikdo z přihlížejících mu nepomohl. Dokonce je pravděpodobné, že se brutálním napadením naopak bavili. Útok vrcholil a oba agresoři začali chlapce bestiálně kopat do hlavy. „Dobrý už, nechte ho, kluci,“ reagovalo osm přihlížejících. Napadený se po celou dobu krčil a držel se za hlavu.

Matka jednoho z útočníků odmítla rozsudek středečního soudu komentovat. „Celebrita,“ prohlásil jeden z mladistvých na chodbě soudu směrem k novinářům po vynesení verdiktu. Rozsudek však ještě není pravomocný. Obžalovaní si ponechali lhůtu pro případné odvolání. Ve věci figuruje také třetí osoba útočníka. Toho bude soud projednávat v samostatném hlavním líčení.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Matka s dětmi žila v chatrči u Hluboké v otřesných podmínkách

Tagy: