Brutální napadení školáka na Děčínsku míří k soudu. Žalobce chce trest pro dva mladistvé

Záběry z brutálního napadení školáka

Další videa z napadení školáka jeho vrstevníky na Děčínsku

Brutální napadení mezi spolužáky v Benešově nad Ploučnicí projedná děčínský okresní soud. Okresní státní zástupce Jindřich Vít podal obžalobu na dva mladistvé, podle něj se dopustili výtržnictví a vydírání. Jeden z nich také krádeže a druhý pokusu o ublížení na zdraví.

Incident se stal loni v září v Benešově na Ploučnicí na Děčínsku. Všichni aktéři navštěvovali tamější základní školu. Televize CNN Prima News tehdy zveřejnila z útoku video. Ze snímku bylo patrné, že na místě bylo několik dětí a mladistvých. Napadený chlapec si klekl, další ho udeřil opakovaně pěstí do hlavy a poté ho začal ještě s jiným aktérem kopat.

ČTĚTE TAKÉ: V největší drogové kauze v ČR padly tresty. Pašeráci z Liberecka jdou na osm let za mříže

Incident se stal loni v září. Televize CNN Prima News tehdy zveřejnila z útoku video. Ze snímku bylo patrné, že na místě bylo několik dětí a mladistvých. Na záběrech je chlapec sedící na lavičce, kterému nejdříve uštědřuje pohlavek útočník v kšiltovce. „Řekni, že se omlouváš,“ řekne mladík směrem k napadenému a ten si poníženě kleká před ostatními na zem.

Do incidentu se přidává další z vrstevníků, který na oběť zaútočí ostrými pěstmi do hlavy. Nikdo z ostatních mu nepomůže, a zdá se, že se brutálním napadením naopak baví. Útok vrcholí a oba agresoři začnou chlapce bestiálně kopat do hlavy. „Dobrý už, nechte ho, kluci,“ reagují přihlížející. Napadený zůstává v podřepu a drží si hlavu.

Kriminalisté později všechny aktéry ztotožnili, dva z nich obvinili a následně poslali koncem ledna návrh na podání obžaloby státnímu zastupitelství.

Mladistvý je osoba, která již dovršila věku 15 let, ale ještě jí nebylo 18. Mladiství mohou být trestně stíháni, oproti dospělým jim hrozí poloviční trest.

Tagy: