Těhotná už v 10 letech: Španělský otčím znásilňoval dceru, když byla matka v práci

Otřesný případ znásilnění v rodině se odehrál na španělském ostrově Mallorca. Teprve desetiletou holčičku sexuálně zneužíval nevlastní otec v době, kdy byla její matka v práci. O činu svého partnera se dozvěděla až po vyšetření dcery v nemocnici. Tam zjistili nejen to, že má na těle zranění od sexuálního násilí, ale že je navíc těhotná. Informovaly o tom weby Daily Mail a Majorca Daily.

Minulý týden si desetiletá dívka na Mallorce stěžovala na bolesti břicha, což přimělo její matku vzít ji do nemocnice Son Llatzer v hlavním městě ostrova. Tamní lékaři našli na dívčině těle zranění od sexuálního násilí. Nakonec zjistili, že nezletilá je dokonce několik týdnů těhotná. S odkazem na mallorské úřady o tom informuje britský deník Daily Mail.

ČTĚTE TAKÉ: Chlapec ve škole v Praze bodl spolužáka do zátylku nůžkami, ten skončil v nemocnici

Podezření okamžitě padlo na nevlastního otce dítěte. Matka vypověděla, že její partner byl jediný, kdo dceru hlídal, když byla v práci. Policie si v pondělí 35letého muže španělského původu předvolala a okamžitě ho zadržela. Násilník se k činu přiznal a potvrdil, že k sexuálnímu styku došlo v nepřítomnosti matky.

„Je mi moc líto, co jsem provedl, ale bylo to pouze jednou,“ hájil se obviněný muž, který ve středu stanul před mallorským soudem. Dívka však vypověděla, že otčím ji během měsíce znásilnil hned několikrát. Ostrovní deník Majorca Daily navíc zjistil, že obviněný měl již v minulosti problémy se zákonem kvůli nevhodnému chování, konkrétní však nebyl.

Deník Mirror připomíná další otřesný případ znásilnění nezletilé, které šokovalo Španělsko. V květnu letošního roku obvinila prokuratura města Ciudad Real dvacetiletého muže romského původu kvůli zneužívání 12leté dívky, která porodila dvojčata.

Své činy hájil svým původem a tvrdil, že v romské kultuře je běžné mít intimní styk s nezletilou osobou. Poškozená dívka se muže zastala a jeho argument podpořila. Zákonná věková hranice ve Španělsku pro sexuální styk je ale 16 let. Muži hrozilo až 37 let ve vězení, avšak soud zohlednil jeho tvrzení o romských kulturních praktikách a osvobodil ho. Rozhodnutí pobouřilo španělskou veřejnost a příslušné orgány.

„Zákon nemůže dělat výjimky pro romské dívky a spoléhat se na souhlas dítěte, aby zmírnili trest násilníka,“ stěžovala si Beatriz Micaela Carrillová, ředitelka oddělení pro rovnocenné zacházení španělského ministerstva pro rovnoprávnost. „Romská kultura nezahrnuje zneužívání ani porušování něčích práv,“ kritizovala soud i Sara Giménezová, předsedkyně Nadace španělských Romů. Obě ženy citoval americký magazín Newsweek.

MOHLI JSTE PŘEHLÉDNOUT: Ústecký případ novorozence v popelnici. Mladou matku dohnalo k činu okolí, nastínil psycholog

Tagy: