Chlapec ve škole v Praze bodl spolužáka do zátylku nůžkami, ten skončil v nemocnici

Chlapec pobodal svého spolužáka. (Ilustrační snímek)

Pobodaný žák na základní škole

Hádka mezi dvěma žáky druhého stupně se v úterý vyhrotila a skončila násilným útokem: Chlapec na pražské ZŠ U Krčského lesa pobodal nůžkami svého spolužáka do zátylku. Podle informací CNN Prima NEWS mělo ke konfliktu dojít po druhé hodině při hraní ping-pongu. Zraněného mladíka odvezla záchranná služba do nemocnice. Podle mluvčí záchranářů Jany Poštové byl mimo ohrožení života. Na místě zasahovali také policisté, což potvrdil policejní mluvčí Jan Rybanský.

Policisté momentálně vážnou situaci vyšetřují, vzhledem k věku chlapců ale nemohou poskytnout více informací. „Pražští kriminalisté pracují na objasnění příčin incidentu mezi dvěma žáky, který se odehrál v úterý po 14. hodině na základní škole v Jánošíkově ulici. Jeden z chlapců byl následně odvezen se zraněním do nemocnice. V případu probíhají standardní úkony trestního řízení, které jsou ze zákona neveřejné, přičemž právní kvalifikace skutku dosud nebyla stanovena,“ sdělil CNN Prima NEWS policejní mluvčí Jan Rybanský.

ČTĚTE TAKÉ: Synové chodí do sekty v Plasích a matka se o ně bojí. Starší převzal chování Boha šaška, říká

K incidentu se základní škola vyjádřila až ve středu, rodiče se o něm dozvěděli ale ještě téhož dne. „Slyšel jsem nějakého chlapce, jak to oznamuje své mámě ještě před školou, než nastoupili do auta,“ řekl jeden z mužů, který podle svých slov okolo školy jen procházel, pro server iDNES. „Vykládal, že nějaký chlapec, kterého znal, pobodal druhého chlapce nůžkami do krku zezadu, tedy do zátylku,“ dodal.

Ředitelka školy Dagmar Malinová rodičům prostřednictvím aplikace Bakaláři zanechala vzkaz. „Vážení rodiče, v souvislosti s Vašimi dotazy ohledně incidentu, který se ve škole stal v úterý tohoto týdne mezi žáky druhého stupně a který řeší Policie ČR, bych Vás ráda ujistila, že Vaše děti nejsou ve škole ohroženy a také výuka probíhá v běžném režimu. Podrobné informace škola vzhledem k citlivosti celé události a probíhajícímu vyšetřování nebude a ani nemůže individuálně poskytovat. Děkuji za pochopení,“ napsala.

Toto vyjádření ale podle iDNES.cz rodiče příliš neuspokojilo. Na sociální síti zjišťovali, co se mělo skutečně stát. „Zpráva od paní ředitelky, která přišla více jak 24 hodin po incidentu, není moc uklidňující. Když mám mít jistotu, že mé dítě není v ohrožení, ráda bych aspoň obrazně věděla, co se stalo,“ uvedla jedna z matek.

NEPŘEHLÉDNĚTE: Zmizely a tři roky je nikdo neviděl. Teď děti zachytila kamera v divočině na Novém Zélandu

Tagy:
nůžky nemocnice CNN Prima NEWS základní škola Praha trestná činnost iDNES.cz Policie České republiky trestná činnost, právo a spravedlnost vymáhání práva