Nález při rozsáhlé pátrací akci v pražských Jinonicích: Kriminalisté objevili kostru člověka

Policisté v neděli pokračovali v oblasti kolem stolové hory Vidoule v Praze 5 v pátrání po pohřešované osobě. Kolem 15. hodiny oznámili nález kosterních pozůstatků.

Kriminalisté při rozsáhlém pátrání v Jinonicích našli kostru člověka

Při rozsáhlé pátrací akci v Praze-Jinonicích našli kriminalisté kostru člověka. Zda nález souvisí s vyšetřovaným trestným činem, policie zatím neví, sdělil pro ČTK mluvčí policie Richard Hrdina. Dříve pro CNN Prima NEWS uvedl, že strážci zákona pátrali po jakékoliv osobě či věci, která souvisí s probíhajícím trestním řízením. Bližší informace neposkytl.

„Pátrací akce byla ukončena, protože policisté spolu s kriminalisty nalezli kosterní pozůstatky,“ sdělil Hrdina. Uvedl, že nález by mohl souviset s vyšetřováním násilného trestného činu, jímž se zabývají kriminalisté z pražského prvního oddělení vražd. „Zda ostatky souvisí s vyšetřovaným trestným činem, můžeme potvrdit až po ukončení odborných expertiz, na jejichž výsledky budeme čekat,“ doplnil.

ČTĚTE TAKÉ: Nezodpovědní Češi. Přes varování vyrazili na tyrolský ledovec, 15 hodin je zachraňovali

Okolí nálezu je podle mluvčího zajištěno policejní páskou. Na místě zůstávají policejní psovodi a kriminalisté. Stolovou horu Vidoule a okolí prohledávaly desítky policistů od sobotního rána.

„Do akce se zapojilo několik desítek policistů. V současné chvíli pátrají po jakékoliv osobě nebo věci, která by měla přímou spojitost s trestním řízením, které je vedené službou kriminální policie a vyšetřování hlavního města Prahy,“ sdělil bez dalších podrobností v sobotu pro CNN Prima NEWS tiskový mluvčí policie Richard Hrdina.

Do pátrání byla podle informací CNN Prima NEWS zapojena speciální pořádková jednotka i pražská mordparta – kriminalisté z 1. oddělení. Ti se zabývají nejzávažnějšími násilnými trestnými činy. Na místě se také nacházel policejní kamion sloužící jako štábní a velitelské vozidlo. Okolí pročesávali kriminalisté s mačetami, sekerami, hráběmi a krumpáči.

Jak informoval web Novinky, akce by měla souviset s podobným zásahem z loňského léta, kdy policisté prohledávali oblast u Kladna v případu pohřešovaného člověka.

MOHLI JSTE PŘEHLÉDNOUT: Mohlo to dopadnout ještě mnohem hůř. Expert popsal hrůzný plán střelce na univerzitě

Tagy: