Nečekaná rána pro filmový svět: Náhle zemřel herec Hruška, exceloval v seriálu Krejzovi

Svět filmu a divadla truchlí. Ve věku 56 let zemřel náhle herec Martin Hruška, který exceloval v seriálech Krejzovi nebo Sedm schodů k moci. O jeho skonu informoval na sociálních sítích hercův kolega Michal Lang. Příčina smrti zatím není jasná, spekuluje se o infarktu.

„Martin Hruška. Nejsou slova, jenom slzy,“ napsal na svém facebookovém účtu Lang. V komentářích pod příspěvkem se spekuluje o tom, že za náhlým skonem mohl být infarkt. Oficiálně však příčina úmrtí známá není.

Martin Hruška 🖤 Nejsou slova Jenom slzy

Posted by Michal Lang on Saturday, June 8, 2024

ČTĚTE TAKÉ: Loučení s režisérem Janem Schmidem. Studio Ypsilon zveřejnilo datum pohřbu

Zesnulý herec studoval na Pražské konzervatoři, kterou absolvoval v roce 1987. Mimo jiné se věnoval i oboru divadelní věda na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy. Svou divadelní kariéru zahájil v souboru v Karlových Varech.

V roce 1993 však změnil angažmá a přesídlil do rodných Českých Budějovic, a to na prkna Jihočeského divadla. Během svého působení v činohře ztvárnil na 50 rolí, na kontě měl i pět režií. Kromě vystupování se věnoval i pedagogické činnosti na českobudějovické konzervatoři, uvádí divadlo.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Nesvačilová přiznala novou známost. Kvůli šatům bych si svatbičku střihla, říká herečka

Tagy:
divadlo seriál Krejzovi České Budějovice úmrtí herec divadelní věda Pražská konzervatoř herecká role Jihočeské divadlo Martin Hruška Michal Lang