Nemoc ho změnila k nepoznání: Trenér slovenských celebrit bojuje s rakovinou. Prosí o pomoc

Kruté diagnóza předcházela obyčejná bolest v krku. Oblíbený fitness trenér celebrit a člen pánské taneční skupiny známé také z primáckého pořadu Československo má talent trpí vzácným druhem rakoviny. Nemoc změnila svalnatého sportovce během roku k nepoznání, nepomohly ani chemoterapie. Tomáš Hradecký proto prosí o pomoc.

Nemoc o sobě dala vědět neustálými bolestmi v krku. „Byl jsem v Thajsku a myslel jsem si, že jsem nastydnul,“ popsal pro Nový Čas s tím, že se svými problémy navštívil tři odborníky. Všichni mu řekli, že je v pořádku a zdravý. Bolest však přetrvávala. „Špatně se mi jedlo. Náhodou jsem potkal kamarádku, která dělá na onkologii. Udělala mi CT, které odhalilo rakovinu,“ řekl s těžkým hlasem.

ČTĚTE TAKÉ: Pavlův život vyhasl při letecké nehodě. Nebeský dárek k nedožitým narozeninám jeho matku dojal

Smutná diagnóza rakoviny jazyka ho zlomila. Nádor na první pohled nebyl vidět. Kvůli umístění navíc nebyla možná operace, a tak následovala trojice chemoterapií. „Zpočátku jsem o nemoci nikomu neřekl. Když jsem zhubul během tří měsíců třicet kilo, bylo jasné, že nejsem v pořádku,“ svěřil se Novému Času.

Chemoterapie však nezabírají. Rakovina navíc roste dál – už zasáhla plíce i játra. „Měl jsem dostat radioterapii, ale ta nepřipadá v úvahu, když nemoc nezastavila chemoterapie,“ posteskl si Hradecký.

Naděje na léčbu však vysvitla v Německu. „Čekám, až budu stabilizovaný a budu moci odcestovat. Do nádorů mi budou píchat látku, která je jakoby uspí,“ vysvětlil. Léčba je však velmi finančně náročná, cena se může vyšplhat až na 200 tisíc eur (přes 5 milionů korun).

Oblíbený trenér navíc po roce na neschopence o všechno přišel. „Nemám už mnoho času, ale díky vám budu mít možnost prodloužit si život a ukázat Maxíkovi ještě spoustu věcí,“ napsal prostřednictvím své kamarádky na Facebook.

Právě pětiletý syn Maxík je pro něj největší oporou a motivací do těžkého boje se zákeřnou nemocí. „Chci žít hlavně kvůli němu. Kvůli mé rodině, on je pro mě všechno na světě. Cítím se plný elánu. Chtěl bych dělat vše, ale tělo neposlouchá,“  smutní Hradecký.

Hradecký před nemocí mimo jiné vystupoval s pánskou taneční skupinou SIXX PAXX. Před šesti lety se s ní zúčastnil i televizní soutěže Československo má talent. Do povědomí Slováků se dostal především díky vztahu s fitness trenérkou, Nikolou Weiterovou, dcerou populárního zpěváka Otto Weitera. Partneři se však rozešli.

MOHLI JSTE PŘEHLÉDNOUT: Hororové detaily postřelení šestiletého chlapce: Zasáhl ho mladší bratr, otec nebyl doma

Tagy: