Zvrat v případu zmizení malé Maddie: Policie začne hledat na konkrétním místě

Další kolo pátrání po dívence Madeleine McCannové by mělo odstartovat v úterý. Prohledávat by se měla přehrada Arade, která se nachází asi padesát kilometrů od Praia da Luz v Algarve, odkud v roce 2007 dívka beze stopy zmizela. Podezřelý Christian Bruecker se měl v těchto místech často pohybovat, píše web BBC.

Německá policie se k pátrání v přehradě nevyjádřila, omezila se pouze na potvrzení informací. V úterý by měla vydat prohlášení, informuje BBC.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Pohřešovaná Maddie by oslavila 20. narozeniny. Rodiče jí poslali srdceryvný vzkaz

Nebylo by to poprvé, co Němci požádali Portugalsko, aby v souvislosti s tímto případem provedlo pátrání. Nyní se zřejmě objevila nová stopa, kterou chtějí prověřit. Mělo by jí být místo, které měl Christian Brueckner nazývat „malým rájem“ a často ho navštěvoval.

Německé úřady mají podezření, že by se tělo Madeleine mohlo nacházet právě v této oblasti, informovala portugalská televize SIC.

Pětačtyřicetiletý Christian Brueckner, který má za sebou řadu sexuálních deliktů, byl v roce 2022 portugalskými žalobci označen jako formální podezřelý. Němec se totiž podle záznamů mobilních telefonů nacházel v době zmizení dívky v blízkosti apartmánů Ocean Club, kde britská rodina bydlela. Bruecknerovi se nic dokázat nepodařilo, on sám podle webu BBC jakoukoli souvislost se zmizením tříleté dívenky popřel.

Pátrání by mělo trvat nejméně dva dny, část se zaměří na břehy přehrady.

Reportér televize SIC Luís Garriapa poukázal na to, že biologické stopy pravděpodobně vlivem vody a času již zmizely, cílem je nalézt jiné typy důkazů, jako je oblečení a předměty, které by mohly sloužit jako důkazy.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Znásilnil matku, sousedku zavraždil. Pražský expolicista ve vězení stráví 28 let, rozhodl soud.

Tagy: