Po výbuchu plynu v Itálii zemřely dvě děti s matkou a babičkou. Z domu zbyly jen trosky

K velké tragédii došlo na jihu Itálie. Zřícení domu způsobené výbuchem plynu nepřežily dvě malé děti, jejich matka a babička. Hasičům se podařilo vytáhnout z trosek otce dětí a novorozence. Muž zůstává v nemocnici ve vážném stavu, miminko je mimo ohrožení života, informuje web BBC.

Ke zřícení dvoupatrového domu došlo ve městě Saviano poblíž Neapole. Manželé se třemi dětmi žili v prvním patře, babička přebývala nad nimi, informuje web BBC.

K TÉMATU: Vztek a smutek. Ruská raketa zničila zařízení, na které se skládali i Češi. Zemřeli tři lidé

„Hasičům se podařilo vytáhnout ze sutin otce a novorozence živé. Ihned je předali do péče zdravotníků,“ stojí v oficiálním prohlášení. V případě chlapce a dívky museli konstatovat smrt. Podle místních médií byly ve věku čtyř a šesti let.

V troskách domu přišly o život i matka a babička dětí. Otec zůstává ve vážném stavu v neapolské nemocnici, novorozenec je mimo ohrožení života.

K výbuchu došlo po sedmé hodině ráno, píše web Crisis24. Zřícením budovy se nyní zabývají vyšetřovatelé, kteří určí přesný důvod. Dřívější závěry však naznačují, že šlo s největší pravděpodobností o výbuch související s únikem plynu.

Hasiči v dopoledních hodinách nejdříve našli děti a otce, před pátou hodinou odpoledne poté i bezvládné tělo matky. V hledání babičky pokračovali i s využitím pátracích psů, její tělo našli kolem jedné hodiny v noci na pondělí.

Členové hasičského sboru museli být velmi opatrní a během pátrání po obyvatelích zříceného domu postupovat pomalu, jelikož hrozilo další sesunutí budovy.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Princezna Kate se ukázala na veřejnosti. Poprvé od skončení chemoterapie

Tagy: