Poplach na pražském letišti: Policie evakuovala letadlo, podezřelé zavazadlo zkoumal pyrotechnik

Policisté zasahují na Letišti Václava Havla kvůli tikajícímu zavazadlu v letadle, které směřuje do Londýna (8. 8. 2024).

Policie prohledávala podezřelé zavazadlo na letišti

Policisté ve čtvrtek zasahovali na Letišti Václava Havla Praha. Podle prvotních informací se v letadle směřujícím do Londýna nacházelo podezřelé zavazadlo, které prozkoumal pyrotechnik. Krátce před devátou hodinou večer policie opatření ukončila a nález nebezpečného předmětu vyloučila. Stroj byl předtím evakuován. O oznámení informoval web Zdopravy.cz, podle kterého se z jednoho ze zavazadel v letadle ozývalo tikání. Letiště zhruba na půl hodiny pozastavilo odbavování na kontrole v Terminálu 2.

Podle prvotních informací se na letišti nacházelo podezřelé zavazadlo. „Následovat bude pyrotechnická prohlídka, které předcházela evakuace letadla a širšího okolí,“ oznámili policisté v příspěvku na síti X.

K TÉMATU: Ve stanici Křižíkova spadl do kolejiště slepec, na místě zemřel. Metro stálo

Policisté ve 20:43 informovali, že již ukončili opatření. „Výbušný systém ani jiný nebezpečný předmět nalezen nebyl,“ napsali a současně poděkovali přítomným lidem za trpělivost při manévrech.

Během zásahu byl také omezen provoz na letišti. „Odbavení na centrální bezpečnostní kontrole v Terminálu 2 je z provozních a technických důvodů pozastaveno,“ oznámili zástupci letiště na síti X. V půl osmé večer však informovali, že se podařilo odbavování obnovit.

Web Zdopravy.cz uvedl, že podle nejmenovaných zdrojů bylo v letadle aerolinek Ryanair, které se chystalo k odletu do Londýna, nalezeno tikající zavazadlo.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Drogy u Novotného? Policie zasahovala na úřadě v Řeporyjích. Brko pobavilo, smál se starosta

Tagy: