Drogy u Novotného? Policie zasahovala na úřadě v Řeporyjích. Brko pobavilo, smál se starosta

Policie ve čtvrtek dopoledne zasahovala na městském úřadě v pražských Řeporyjích.

Pavel Novotný o čtvrtečním policejním zásahu

Policie ve čtvrtek dopoledne zasahovala na městském úřadě v pražských Řeporyjích, informovala agentura Aktu.cz. Strážci zákona podle tamního starosty Pavla Novotného (ODS) jednali v reakci na udání z přechovávání marihuany. „Policie byla korektní. Rozhulené brko v popelníku pobavilo. Moc jsem se narkobaronsky nevytáhl,“ glosoval komunální politik. Policisté k případu podrobnější informace neposkytli. Pro CNN Prima NEWS uvedli, že tak jednají z důvodu žádosti státního zastupitelství.

Okolnosti zásahu již Pavel Novotný komentoval na sociální síti X. „Na zastupitelstvu jsem kdysi uzemnil notorického kverulanta s tím, že na úřadě přechovávám půl kila hulení. On to okamžitě sdělil policii v naději, že to tak je,“ uvedl řeporyjský starosta. Rovněž zmínil svou úlevu, když zjistil, že policisté, kteří v Řeporyjích zasahovali, nebyli z Odboru hospodářské kriminality.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Fentanylová krize drtí USA a Mexiko. Umírají desetitisíce lidí, často kvůli triku pašeráků

„Byl jsem tak rád, že nejsou z hospodářské. Policie byla korektní. Rozhulené brko v popelníku pobavilo. Moc jsem se narkobaronsky nevytáhl,“ glosoval Novotný. Později se k situaci vyjádřil ještě v rozhovoru pro agenturu Aktu.cz.

„Mám tady spoustu kreténů. Na zastupitelstvu jsem uzemnil místního pošuka s tím, že suším na úřadě půl kila hulení. Samozřejmě mě udal. Co má policie dělat, když jde o úřední osobu. Takže museli přijet. Vidíte, že jsem na svobodě. Myslím, že to bylo narkomanské fiasko. Chtěl bych vzkázat, že je ubohé takto zaměstnávat kriminalisty, kteří mají tři p*dele jiné práce,“ dodal.

Redakce CNN Prima NEWS požádala policii o bližší informace. „Nemůžeme k tomu nic sdělit, zákon nám to nedovoluje,“ řekl policejní mluvčí Jan Daněk, přičemž se odvolal na rozhodnutí Obvodního státního zastupitelství pro Prahu 5.

Tagy: