Vágner o zesnulé Zagorové: Byl jsem s ní ve snu. Už na to nemám, končil rozhovor

Jejich přátelství bylo na život a na smrt.

Zpěvačka Hana Zagorová se in memoriam stane jednou z oceněných během předávání státních vyznamenání 28. října. Medaili za zásluhy v oblasti kultury za ni převezme jeden z jejích nejlepších přátel Karel Vágner.

Zpráva o smrti Hany Zagorové Karla Vágnera velmi zasáhla. Teď ho čeká velmi těžký úkol. Převzít za ni státní vyznamenání z rukou prezidenta Miloše Zemana, o což ho poprosil manžel zpěvačky Štefan Margita.

„Bylo to pro mě překvapení, protože Štefan Margita je v angažmá ve Washingtonu, tak mi volal, jestli bych to udělal. Neříkám, že jsem byl zpočátku nadšený, ale na druhou stranu jsem ji měl a mám tak rád, že si myslím, že bych to měl pro ni udělat,“ řekl CNN Prima NEWS hudební producent.

Sám si ale nebyl jistý, jestli tak velkou poctu může převzít právě on. „Já jsem nevěděl, jestli jsem ten pravý. Ale byl jsem požádán, abych to udělal, tak to udělám a doufám, že to zvládnu. Ono to totiž není lehký, já na to moc nemám, ale kousnu se,“ dodal Vágner.

Podle Vágnera se ale Zagorová za svého života bránila tomu, aby vyznamenání dostala. Cítila by se potom podle svých slov už stará, odepsaná. „Já jsem s ní o tom jednou mluvil, protože už ho měla dostat, možná loni nebo předloni, ale trošku se cukala. Viděla to jako nějaký vrchol, konec kariéry, což nechtěla,“ uvedl umělec s tím, že jej hned, jak to bude možné, odevzdá Štefanu Margitovi.

O Zagorové se mu prý nedávno zdálo a jeho pocity svědčí o tom, že už se s její smrtí začíná vyrovnávat. „Měl jsem teď o Hance sen. A kdyby mi předtím někdo řekl, že se mi o ní bude zdát a že mi to bude příjemné, tak bych mu odpověděl, že se zbláznil. Ale já jsem se ráno probudil a byl jsem šťastný, že jsem s tou Hankou v noci byl,“ svěřil se.

I tak ho ale smrt kamarádky a oblíbené zpěvačky trápí. „Já už na to moc nemám. Nemůžeme skončit? Půjdu tam a půjdu tam s láskou,“ uzavřel rozhovor.

Podle informací deníku Blesk by měl prezident Miloš Zeman udělit vyznamenání in memoriam také Ivaně Trumpové. Z rukou prezidenta by si ho měla přijet převzít dcera Ivanka Trumpová.

Tagy: