Příčina smrti známého slovenského DJ odhalena. Za vše mohla neúspěšná transplantace

Neúspěšná transplantace je příčinou předčasného skonu slovenského DJ Ľubomíra Ráce, známého jako Just Frost. Během operace mu praskla aorta a hudebníkovi už nebylo pomoci, píše deník Nový Čas.

Ľubomír podle své matky roky neměl žádné zdravotní problémy. Vše se ale změnilo před dvěma týdny, kdy byl na kontrole u obvodní lékařky. „Ľubkovi diagnostikovali vzácné genetické onemocnění srdeční aorty, měl ji velmi zvětšenou. Podobně na tom byl i jeho táta,“ uvedla pro Nový Čas žena.

ČTĚTE TAKÉ: Těžká zkouška herce Jana Potměšila. Kvůli srdci skončil na IKEM, popsala problémy manželka

Hudebník byl okamžitě hospitalizován v nemocnici v Rimavské Sobotě a minulý týden ho převezli do Národního ústavu srdečních a cévních chorob v Bratislavě. „Nakonec ho přesunuli do pražské Nemocnice Na Homolce, kde v úterý podstoupil transplantaci aorty. Bohužel po uvedení do narkózy mu praskla a synovi nebylo pomoci,“ popsala matka DJ.

Společně se svým druhým synem, Ľubomírovou přítelkyní a kolegou se vydali do Prahy, aby jejich blízkého doprovázeli na poslední cestě. „Dnes jsem se s ním byla spolu s jeho bratrem rozloučit v pražském krematoriu. Předala jsem pohlazení od synka Leonka a dalších, kteří nám kondolovali,“ napsala v sobotu zdrcená matka na Facebooku s tím, že zesnulému synovi slíbila nezapomenutelné rozloučení.

Rodina, priatelia, kamaráti. Každá mama vidí svoje dieťa ako vynimočné a jedinečné. Aj napriek veľkej bolesti a straty,...

Posted by Janka Pavelová Rácová on Friday, March 1, 2024

Každá máma vidí své dítě jako výjimečné a jedinečné. Právě tak začíná matka zesnulého DJ svůj poslední příspěvek na sociální síti, ve kterém vyjadřuje bolest ze ztráty milovaného syna. Její žal zmírňuje jedna věc. „Vědění, že jsem vychovala dobrého a výjimečného člověka. Já jsem jeho úspěchy ani nevnímala. Byl to můj Ľubko, který dělal to, co od malička miloval,“ uvedla.

Trápí ji, že jejího syna, i přesto, že jeho otec trpěl stejnou vadou, lékaři nesledovali. „Nejhorší bolest pro mámu je, když ztratíte dítě, i když velké a dospělé, ale dítě. Byl to kluk, který byl plný energie, elánu a nápadů. Aktuálně si zařizoval nové bydlení s přítelkyní Zuzkou,“ dodala.

Rác se na Slovensku řadil mezi uznávané umělce. Na pódiu stál s mnoha hudebními hvězdami, jako jsou Rytmus, Ego, DJ EKG, Separ nebo Milan Lieskovský.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Bendig odkládá koncert v O2 universu. Sen mu zřejmě zhatil exces s moukou na Slavících

Tagy: