Těžká zkouška herce Jana Potměšila: Kvůli srdci skončil na IKEM, popsala problémy manželka

Ačkoliv herec Jan Potměšil kvůli problémům se srdcem na přelomu roku podstoupil operaci a nyní má rekonvalescenci, neváhal dorazit na zahájení výstavy Za kořením a slávou v pražské botanické zahradě, které je patronem.

Představitel Jíry z pohádky Zdeňka Trošky O princezně Jasněnce a létajícím ševci se ukázal ve společnosti na výstavě Za kořením a slávou v Praze.

ČTĚTE TAKÉ: Slováček o napjaté atmosféře v rodině. Anička s mámou téměř nemluví. Stále věřím na zázraky

Jeho žena Radka deníku Aha! vysvětlila, proč zhubl, a prozradila, že si nedávno prošel velmi těžkým obdobím. „Ke konci minulého roku měl problémy se srdcem a skončil v IKEM. Teď je v rekonvalescenci a pomalu se vrací do práce,“ pronesla. Prý je již z nejhoršího venku, musí jen pravidelně dojíždět na kontroly.

Zdravotní problémy herce doprovázejí od dopravní nehody v roce 1989, po které zůstal upoután na invalidní vozík. „V kómatu jsem byl tři měsíce. Když jsem se probudil, nevěděl jsem nic. Můj táta poznal, jak jsem zmatený, a špitnul jednu holou větu: ,Václav Havel už je prezidentem.‘ Jako by mi někdo vrátil šém do hlavy, vzpomněl jsem si na všechno,“ líčil před třemi lety v rozhovoru pro web iDNES.cz Potměšil. Že přežil, označil za zázrak.

Potměšil skončil v nemocnici i v listopadu roku 2022, kdy ho trápily proleženiny. „Jsem bohužel po třinácti letech v nemocnici s problémy, které trápí téměř všechny vozíčkáře,“ svěřil se tehdy deníku Aha!.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Známé herečky fotily do pánských časopisů. Benešová titulkou v Playboyi vytřela synovi zrak

Tagy: