Rána, která katapultovala motor z auta. Svědci popsali, co způsobilo tragédii na Svitavsku

Nejtragičtější dopravní nehoda letošního roku, která si vyžádala tři mladé životy, zablokovala v pátek dopoledne hlavní tah z Čech na Moravu. Řidič černého Audi chtěl podle svědků obce Koclířov na Svitavsku předjet kamion. Nezvládl ale zatáčku, dostal smyk a narazil do protijedoucího automobilu.

Hlavní tah z Čech na Moravu v pátek dopoledne zablokovala tragická nehoda. Při pohledu na zdemolované vraky dvou osobních aut je jasné, že čelní střet nemohl dopadnout dobře. Svědčí o tom i motor, který z černého vozu doslova vyletěl a skončil o několik metrů dál.

„V černém vozidle značky Audi cestovali tři mladí muži, kteří na místě bohužel zemřeli. Příčiny a okolnosti této tragické události zjišťují kriminalisté,“ uvedla pro CNN Prima NEWS policejní mluvčí Iveta Kopecká.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Drsné záběry hromadné nehody na D1. Náraz odhodil auto na jiné, pak nastal chaos

Podle svědků černý vůz jedoucí od Litomyšle narazil do protijedoucího stříbrného auta poté, co předjížděl kamion. Na mokré vozovce dostal v táhlé zatáčce smyk a auto se stalo neovladatelným. Posádku druhého vozu, muže a ženu, transportovaly vrtulníky záchranné služby do nemocnice.

„Dechové zkoušky na místě nebyly možné. U jednoho řidiče byla nařízena soudní pitva, u druhého řidiče byl nařízen odběr biologického materiálu v nemocnici,“ doplnila Kopecká. Hlavní tah z Čech na Moravu byl u obce Koclířov až do pozdního odpoledne uzavřený. Na objízdných trasách se tvořily dlouhé kolony. Proč se auta čelně srazila vyšetřují kriminalisté.

Na stejné silnici se navíc odehrála i další smrtelná nehoda. Tentokrát mezi Vysokým mýtem a Hrušovou. Oba střety od sebe dělilo jen několik desítek minut. V druhém případě podle policistů řidič skútru nedal přednost nákladnímu vozu jedoucímu po hlavní silnici. Náraz stroj odmrštil do příkopu. Motorkář za svou chybu zaplatil tím nejcennějším, svým životem.

Tagy:
Audi tragická nehoda CNN Prima NEWS Morava Litomyšl Česko okres Svitavy Koclířov Iveta Poloková-Kopecká