Děsivá nehoda v Rusku: Řidič vjel na chodník a srazil desítku lidí. Mezi mrtvými jsou děti

Nehoda ve městě Blagověščensk

Děsivá nehoda v Rusku

Nejméně tři mrtvé, včetně dvou dětí, si v pátek vyžádala nehoda ve městě Blagoveščensk na ruském Dálném východě, kde řidič vjel na chodník a srazil desítku chodců. Řidič byl podle gubernátora Amurské oblasti Vasilije Orlova opilý, napsal list Kommersant.

Na sociálních sítích se objevily záběry z nehody i nepotvrzené informace o až pěti mrtvých, včetně tří dětí. Oblastní úřady zatím potvrdily smrt jedné dospělé osoby a dvou dětí, počet zraněných podle Kommersantu dosud neupřesnily. Na místě nehody zasahovalo osm sanitek.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Pomozte najít video nehody, prosí rodina. Mladá motorkářka zemřela po pár dnech v nemocnici

„Řidič byl zadržen, bude stíhán za trestný čin. Jsem si jist, že viník bude po zásluze potrestán,“ napsal na sociální síti gubernátor Orlov. Na místo nehody podle místních médií dorazila okresní prokurátorka.

Řidič minivanu se podle Kommersantu nejprve srazil s motocyklem a pak vozidlo doslova vletělo na chodník, kde podle očitých svědků „proletělo asi 70 metrů“ a sráželo vše, co mu stálo v cestě. Řidič nehodu přežil. Podle zpravodajského kanálu Baza jde o devětapadesátiletého místního obyvatele.

Blagoveščensk, který má téměř čtvrt milionu obyvatel, leží asi 8 000 kilometrů na východ od Moskvy.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Drama u italského Terstu. Loď s desítkami lidí nabírala vodu, zasahovala pobřežní stráž

Tagy: