Sledujte RADAR: Čekají nás další deštivé dny, přijít mají i bouřky. Kde stále hrozí povodně?

Deštivé počasí (Ilustrační foto)

Počasí (22.5.2024 6:10)

I nadcházející dny budou v Česku deštivé. Pršet bude na většině území a v noci na čtvrtek mohou opět dorazit i silné bouřky. Teploty se budou pohybovat kolem 20 °C. Vyplývá to z informací Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ).

Ve středu bude zataženo až oblačno a na většině území bude pršet. „Na západě a jihozápadě budou srážky i trvalejší a ojediněle se mohou objevit i bouřky,“ uvedl pro CNN Prima NEWS meteorolog Filip Smola. Až do odpoledne platí výstraha ČHMÚ před povodněmi v západních Čechách. Podle Smoly během dne přeháňky postupně ustanou. Teploty se budou pohybovat mezi 17 a 21 °C, v tisíci metrech na horách bude 13 stupňů.

ČTĚTE TAKÉ: Zásah blesku v Drážďanech si vyžádal deset zraněných. Dva z nich museli záchranáři oživovat

V noci na čtvrtek se ale déšť opět vrátí. ČHMÚ navíc varuje, že zejména v jihozápadní polovině území se mohou objevit i silné bouřky doprovázené přívalovými dešti, nárazovým větrem a kroupami.

Situaci ve svém kraji můžete sledovat prostřednictvím radaru:

Pozn.: K zobrazení aktuální situace rozklikněte na radaru v pravém horním rohu příslušnou kategorii. V případě bouřek místo Radar, blesky rozklikněte kategorii Déšť, bouře a následně Bouře. Na časové ose ve spodní části si pak zvolte den a hodinu, která vás zajímá.

Ve čtvrtek bude přes den polojasno až oblačno, místy až zataženo. Sem tam se mohou objevit přeháňky, ojediněle přijdou i bouřky. Denní teploty vyšplhají na 19 až 23 °C.

Prakticky stejné počasí očekávají meteorologové i v pátek. Nebe bude oblačné až zatažené a na většině území bude pršet. Objevit se mohou i bouřky. Teploty se budou pohybovat mezi 18 a 22 stupni.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Tornádo se prohnalo Ústeckem. Vzalo kameny i trampolíny, nebyl to hezký pocit, líčí svědci

Tagy: