Tragédie u Hrhova. Expolitik přejel do protisměru a smetl auto, zemřela oblíbená učitelka

K hrozivé nehodě došlo v okolí slovenské obce Hrhov v úterý ráno. Jedno z aut vybočilo z pruhu a střetlo se s protijedoucím vozidlem. Při čelní srážce zemřela žena, zranění řidiči byli převezeni do nemocnice. Za volantem auta, které sjelo do protisměru, seděl bývalý starosta nedaleké obce. Informoval o tom slovenský web Nový čas.

Vážná havárie s tragickými následky se odehrála na Slovensku, kdy Mercedes vjel do opačného jízdního pruhu a střetl se s vozem v protisměru. Druhé auto začalo okamžitě hořet. 56letá spolujezdkyně z auta v plamenech podlehla na místě zraněním. Podle informací na sociálních sítích se jednalo o učitelku Ivanu. Úmrtí blízké okomentovala se zármutkem jedna z uživatelek Natália: „Úžasná paní učitelka,“ napsala podle webu Zregiónu.sk

Cesta I/16 pri obci Hrhov v okrese Rožňava bola dnes, krátko po 8mej hodine, po dopravnej nehode, úplne neprejazdná. Z dôvodu dokumentovania tragickej dopravnej nehody bola cesta v oboch smeroch uzatvorená. Z nehody bolo zverejnené video, zaznamenané palubnou kamerou vodiča idúceho za vozidlom, ktoré malo nehodu spôsobiť. Záznam bol odovzdaný polícii a zrejme napomôže pri objasnení nehody. Zdroj: FB .

Posted by Život pod hradom on Tuesday, April 25, 2023

ČTĚTE TAKÉ: Zpověď svědka děsivé nehody na Liptově: Slyšel jsem ránu a běžel tam. Bylo to jako z hororu

Oba řidiči byli ošetřeni a převezeni do nejbližší nemocnice. Policisté u nich chtěli provést dechovou zkoušku, to však vzhledem k jejich stavu nebylo možné. Informace potvrdila slovenskému webu košická policejní mluvčí Lenka Ivanová.

„Pro zjištění přítomnosti alkoholu, popřípadě jiných omamných látek v organismu, jim byl odebrán biologický materiál,“ přiblížila Ivanová. Tragickou nehodu již vyšetřuje policie. „Vyšetřovatel začal ve věci stíhání pro trestný čin usmrcení a ublížení na zdraví. Bližší informace není možné prozatím poskytnout,“ dodala.

Na místě se podle prvotních informací měli nacházet tři účastníci nehody, z toho jedna žena již bez známek života. „Vyslali jsme tři posádky záchranné zdravotní služby. Ženu se pokoušeli záchranáři oživit, bohužel neúspěšně. Dva muže, kteří utrpěli vícečetná zranění, převezli po ošetření do nemocnice,“ přiblížila zásah mluvčí záchranářů Alena Krčová.

Tragická nehoda se stala v úterý také na dálnici D1. Více v reportáži:

Celá nehoda je na záznamu, který pořídila palubní kamera automobilu jedoucího za mercedesem. Na videu je vidět, jak řidič postupně ztrácí kontrolu nad svým vozidlem, až se nakonec dostane do protisměru, odkud málem sjede z vozovky a poté narazí čelně do druhého auta.

Řidič už jednou nadýchal

Za volantem mercedesu seděl podle vyjádření starosty Krásnohorského Podhradie Štefana Kúna jeho předchůdce, 49letý Peter B. V roce 2018 se jeho jméno objevilo v médiích, když ho policisté zastavili během jízdy pod vlivem alkoholu. Tehdy nadýchal 0,73 promile, uvedl web zregionu.sk. Zda za nehodou stál alkohol i v tomto případě, zůstává věcí vyšetřování.

Nynější starosta Kún však verzi s alkoholem v tomto případě odmítá. „O nehodě bývalého starosty vím, hovoří o tom celá obec. Bližší informace ale nemám. Jedině to, že jel do Košic na vyšetření, protože byl po operaci a zdravotně na tom nebyl dobře,“ řekl k nehodě. „To, že v minulosti nadýchal, si pamatuji, řešilo se to. Jet však ráno na vyšetření a být zároveň opilý, to mi nedává smysl. Počkejme si na to, co přinese vyšetřování a výsledky vzorků krve řidičů. To, co se stalo, mě mrzí,“ uzavřel pro Nový čas Kún.

Tagy: