Zpověď svědka děsivé nehody na Liptově: Slyšel jsem ránu a běžel tam. Bylo to jako z hororu

To, co jsem spatřil, bylo jako z hororu. Právě tak popisuje Samuel Pecha pro slovenský web Plus 7 dní děsivou nehodu u Liptovského Mikuláše, ke které došlo začátkem dubna. Muž se snažil všem účastníkům nehody pomoci, hrdinství ale odmítá, prý je to normální a zachovat by se tak měl každý.

Byla to hrozivá neděle. Jeli za zábavou, ale cestou zpět si na ně počkala smrt. Parta kamarádů nabourala do elektrického sloupu v zatáčce v Liptovském Mikuláši nedaleko družstva. Červený Volkswagen se po nárazu rozpůlil na dvě části – přední část vozu skončila v poli, zadní převrácená na trávě u druhé strany silnice. Všude kolem byly roztříštěné zbytky karoserie. Hluk z nehody vyděsil i zaměstnance družstva Samuela Pechu, který byl v té době na noční směně.

„Šel jsem pro krávy, abych je popohnal k dojení, ale náhle jsem slyšel silný náraz. Neváhal jsem ani vteřinu a přeskočil plot, protože oběhnout by mi to trvalo déle. To, co jsem spatřil, bylo strašné, jako z hororu,“ řekl Pecha slovenskému webu Plus 7 dní.

Pořád opakovala dvě jména

Ze vzpomínek ho stále mrazí. „Viděl jsem dvě těla. Jedna dívka mrtvá, druhý chlapec ležel u plotu, ještě dýchal, ale ztěžka. Zprvu jsem nedokázal ani vytáhnout telefon, doteď jsem z toho mimo,“ pokračoval mladý muž, který se však rychle zorientoval a vytočil záchranku. „Řekli mi, že mám chlapci zvedat hlavu. Pak jsem utíkal k autu a tam jsem objevil další dívku,“ pokračoval v děsivé zpovědi.

Mezitím dorazil Pechův kolega, který mu začal pomáhat. „Nejdřív jsem si myslel, že i dívka zaklíněná v autě je mrtvá. Ale když se z vozu začalo kouřit, rozhodl jsem se ji vytáhnout. A jak jsem ji přenášel, probrala se,“ vzpomínal Pecha. Mladá žena podle něj byla v šoku, dokola opakovala jen dvě jména „Ptal jsem se jí, zda žije a co ji bolí. Několikrát zopakovala stejnou otázku, co se stalo. A dokola volala jména Erik a Kika.“ I proto si s kolegou mysleli, že v autě cestovaly jen tři osoby. „Žádné další jméno nezmínila. Přitom v zadní části převráceného auta ležela další dívka. Nevšimli jsme si jí.“ Bezvládné tělo objevily až záchranné složky po příjezdu na místo.

„V době příjezdu záchranářů byly dvě ženy mrtvé, muže se ještě pokoušeli oživit, ale bezúspěšně. Těžkým zraněním podlehl také,“ uvedla mluvčí záchranářů Alena Krčová. Emma, Erik a Kristina nehodu nepřežili, čtvrtou účastnici nehody Sáru převezli záchranáři s úrazem hlavy do nemocnice.

Pecha odmítá, že by se zachoval jako hrdina. Říká, že udělal to, co každý. Neměl ale pravdu, jelikož podle slovenského webu okolo projel taxikář, který měl vidět, co se stalo, zpomalil, ale pak pokračoval dál. Po totožnosti taxikáře už pátrá policie.

Tagy: