Šok pro fanoušky Lucie: Zpěvák Koller kapelu opouští. Skupina prozradila, jak to bude dál

David Koller odchází ze skupiny Lucie.

David Koller opouští kapelu Lucie

O šokující zprávu se v neděli večer podělila populární česká hudební skupina Lucie. Zpěvák a hudebník David Koller po více než třiceti letech rockové uskupení opouští. Kapela o tom informovala na svém Instagramu. „Rozcházíme se v dobrém a dohodli jsme se, že společně odehrajeme všechny nasmlouvané koncerty do konce letních prázdnin,“ uvedli.

„Milí fanoušci, chtěli bychom vám oznámit, že David Koller se rozhodl opustit skupinu Lucie. Rozcházíme se v dobrém a dohodli jsme se, že společně odehrajeme všechny nasmlouvané koncerty do konce letních prázdnin. David by se rád věnoval především svojí kapele a rodině. Lucie jede dál, připravuje nové album a oslavy čtyřicátých narozenin,“ informovala skupina na svém Instagramu.

ČTĚTE TAKÉ: Rána pro českou kulturu: Zemřel herec Karel Hábl. Náhle a obklopen láskou, píše partnerka

Ke skupině se Koller připojil v roce 1987 a stal se její neodmyslitelnou součástí. To si mimo jiné myslí i fanoušci, které příspěvek s oznámením hluboce zasáhl. „Bez Kollera není Lucie,“ napsala jedna z uživatelek. „To nejde! Jste skvělí, ale Lucie bez Davida...“ připojují se další. „Těšíme se na vás v plném složení na Hradech!“ láká přesto skupina fanoušky na letní festival.

Zprávu na svých sociálních sítích sdílel i sám Koller. „Po dlouhých úvahách jsem se rozhodl, že odcházím z Lucie. Hraní s Lucií bylo fajn, a teď se chci věnovat především své kapele a rodině. Zdravím všechny fanoušky,“ uvedl v příspěvku.

Druhý funus kapely

Mnozí s prohlášením skupiny vzpomněli na dobu, kdy si kapela dala od 2. října 2004 do prosince 2012 „plánovanou tvůrčí pauzu“. „Tak to je druhý funus kapely,“ objevuje se ve zprávách pod příspěvkem. Navzdory skutečnosti, že se Koller bude věnovat vlastním projektům, fanoušci na svou oblíbenou skupinu nezanevřeli.

MOHLI JSTE PŘEHLÉDNOUT: Zpěvák Daniel Hůlka si splnil svůj velký sen. Pomohla mu k němu i manželka Barbora

„Velká chyba a je to samozřejmě strašná škoda. Těžko tomu zvenku rozumět. Ale Robert Kodym na koncertech v posledních letech také zazpíval vždy skvěle, takže se budu těšit na další koncerty i tak,“ uvedl jeden z uživatelů. Právě zmiňovaný Robert Kodym je nejen kytaristou Lucie, ale také jejím spoluzakladatelem. Zároveň v minulosti přiznal problémy se závislostí na alkoholu, které se zbavoval v léčebně. Proto nemohl s kapelou nějaký čas vystupovat.

Tagy: