Rána pro českou kulturu: Zemřel herec Karel Hábl. Náhle a obklopen láskou, píše partnerka

Ve věku 87 let zemřel v pátek 2. února jeden z nejobsazovanějších českých herců Karel Hábl. O náhlém skonu umělce informovala jeho partnerka Jana Sikorová na sociálních sítích. „Kája zemřel náhle a nečekaně včera v pátek 2. února 2024 ve 20:00 hodin, obklopen láskou. Měli jsme plány, stále jsme se na něco těšili, bolí to moc,“ napsala ke zveřejněným společným fotografiím.

O smrti nadaného umělce, který ztvárnil bezpočet postav jak před kamerou, tak na divadelních prknech, informovala jeho partnerka na Facebooku v sobotu večer. „Tak toto už nikdy nebude,“ konstatovala zničeně k fotografiím, které při oznámení smutné zprávy zveřejnila.

𝐓𝐚𝐤 𝐭𝐨𝐭𝐨 𝐮𝐳̌ 𝐧𝐢𝐤𝐝𝐲 𝐧𝐞𝐛𝐮𝐝𝐞 ! Kája zemřel náhle a nečekaně včera v pátek 2.2.2024 ve 20:00 hodin obklopen láskou ! Měli...

Posted by Karel Habl on Saturday, February 3, 2024

„Kája zemřel náhle a nečekaně včera v pátek 2. února 2024 ve 20:00 hodin, obklopen láskou. Měli jsme plány, stále jsme se na něco těšili. Bolí to moc,“ doplnila. Zpráva o jeho smrti zarmoutila také blízkého přítele, zpěváka Karla Bláhu. „Včera zemřel můj kamarád Karel Hábl. Odpočívej v pokoji, Kájo,“ napsal. Rodákovi z Pelhřimova bylo 87 let.

ČTĚTE TAKÉ: Dojemná slova Stallona o smrti jeho parťáka z Rockyho: Legenda, změnil můj život k lepšímu

K herecké dráze tíhl už od studentských let, kdy vystudoval DAMU. Za svou kariéru jej mohli fanoušci potkávat jak na divadelních prknech – na nichž působil až do poslední chvíle –, tak v televizi. Mimo jiné se Hábl uplatnil i v dabingu. Mezi jeho nejvýznamnější snímky patří Amadeus, Fešák Hubert, Princ Bajaja, Blázni, vodníci a podvodníci či Pan Tau.

Právě na dobu natáčení legendárního seriálu zavzpomínal pro Blesk. „V díle Pan Tau na horách jsem hrál tělocvikáře, co jede se třídou na hory. A roli tam měly i takové tři grácie – jednu dodnes vídám, i když už je na penzi, druhá byla Ivana Trumpová (za svobodna Zelníčková) a třetí, Zuzana, kterou si pak pan režisér Polák vzal za manželku,“ vzpomněl na dobu, kdy se setkal se zesnulou bývalou manželkou Donalda Trumpa, amerického exprezidenta.

MOHLI JSTE PŘEHLÉDNOUT: Loučení s ostravským bardem Lichým. Dorazily stovky lidí, síň zaplnila veřejnost i umělci

Tagy: