Svět motosportu truchlí. V 16 letech zemřel při tréninku největší český talent

Motocyklista Jakub Gurecký ve svých 11 letech. O pět let později zemřel během tréninku na Slovensku.

Úmrtí Gureckého

V pouhých šestnácti letech zemřel jeden z nejtalentovanějších závodníků na českých okruzích Jakub Gurecký. Mladému motorkáři se stal osudným náraz do překážky během tréninku na Slovensku.

Podle informací webu MotorMix.cz v den tragédie Gurecký trénoval v uzavřené hale na Slovensku, bohužel ale narazil do pevné překážky. Závodník zemřel na místě.

Moc Smutná zpráva - zemřel Jakub Gurecký - tento mladý závodník se narodil 8. října 2005 ve Zlíně, byl jedním z...

Posted by Museum CRR on Monday, February 7, 2022

„Odpočívej v pokoji, kamaráde. Nechce se mi tomu věřit, nemám slov. Upřímnou soustrast rodině a blízkým. Snad jsi na lepším místě. Nezapomeneme,“ napsal na sociální sítě loňský účastník španělského šampionátu supersportů a evropského seriálu Moto2 Filip Řeháček.

Gurecký se narodil 8. října 2005 ve Zlíně. Kariéru odstartoval v roce 2015 a dosáhl mnoha úspěchů. Dokonce získal možnost závodit v letošním ročníku seriálu Red Bull Rookies Cup, kterého se účastní ti nejtalentovanější závodníci z celého světa.

„Byl mistrem České republiky v závodech na minibiku, několikanásobným mistrem Minimotocupu, dvojnásobným vítězem německého šampionátu ADAC a stal se vicemistrem Evropy v kategorii Honda NSF 100. Zkušenosti sbíral ve španělském juniorském šampionátu Cuna de Campeones. Po loňském suverénním vítězství v prestižním seriálu Northern Talent Cup se zařadil mezi světovou elitu,“ vyzdvihl závodníka Autoklub České republiky.

Tagy: