Smrt manžela moderátorky Svobody: Policie ukázala snímky z místa, kde cyklistu smetlo auto

Fotky přímo z nehody, při níž přišel o život manžel moderátorky Petry Svobody Ondřej Křivka, zveřejnili v pondělí policisté. K tragické události došlo v neděli v obci Dírná-Nová Ves. Mediálního manažera na kole srazil v prostoru křižovatky nepozorný řidič, který nejspíše nedal přednost. Okolnosti nehody uvedli muži zákona na svém webu a potvrdili, že zahájili trestní řízení kvůli podezření z nedbalého usmrcení.

Policisté potvrdili, že k nehodě došlo u obce Dírná – Nová Ves na Táborsku krátce po 16. hodině. „Řidič vozidla značky Citroën, ročník narození 1986, zde na křižovatce zřejmě nedal přednost cyklistovi, ročník narození 1985. Ten při dopravní nehodě utrpěl zranění, kterým i přes veškerou snahu policistů, hasičů a záchranářů na místě podlehl,“ popsal mluvčí jihočeských policistů Miroslav Šupík na webových stránkách.

ČTĚTE TAKÉ: Plzeňský boxer ujížděl kvůli zákazu řízení před policií. Zavinil nehodu a skončil na střeše

To potvrdila pro CNN Prima NEWS i mluvčí jihočeských záchranářů Zuzana Fajtlová, která uvedla, že sražený muž se nacházel při příjezdu posádky v bezvědomí. „Záchranáři okamžitě začali s nepřímou masáží srdce a následnou resuscitační péčí. Ačkoliv se cyklistu pokoušeli desítky minut oživovat, jejich snaha byla marná a na následky zranění na místě zemřel,“ sdělila.

U řidiče vozidla byla následně provedena zkouška na alkohol a jiné látky, oba testy vyšly negativně. „Okolnostmi vzniku této tragické dopravní nehody se nadále zabývají táborští dopravní policisté ve spolupráci s kriminalisty. V případu byly zahájeny úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu usmrcení z nedbalosti,“ stojí v oficiální zprávě mužů zákona.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Smrtelný střet na Pražském okruhu: Srazily se dva kamiony, provoz je omezen a tvoří se kolony

Tagy: