Plzeňský boxer ujížděl kvůli zákazu řízení před policií. Zavinil nehodu a skončil na střeše

Policie zadržela nebezpečného řidiče.

Plzeňský boxer ujížděl před policií

Rychle jedoucí SUV upoutalo pozornost strážníků v Plzni. Když se vůz pokusili zastavit, řidič nereagoval a začal ujíždět. Daleko se ale nedostal. Po chvíli se totiž srazil s protijedoucím osobním vozem, ve kterém cestovala mladá rodina, a následně se s autem převrátil. Později vyšlo najevo, že za volantem seděl známý plzeňský boxer, který měl zákaz řízení.

Strážníky v Plzni upoutal řidič, který se okolo jejich radaru prohnal rychlostí 85 kilometrů za hodinu. Hlídka se za ním rozjela, ale šofér místo toho, aby zastavil, pořádně šlápl na plyn. Neujížděl však dlouho. Na křižovatce Zborovská a Samaritská nezvládl řízení, dostal smyk, střetl se s protijedoucím vozidlem a následně se převrátil na střechu. Nakonec byl možná rád, že strážníky, kteří mu ihned začali pomáhat, vidí.

ČTĚTE TAKÉ: Nehodu na Třebíčsku nepřežila babička a vnučka. Orgány tříleté Olinky zachránily tři děti

„Po následné lustraci se ukázalo, že řidič má platný zákaz řízení až do roku 2025,“ sdělila mluvčí Městské policie Plzeň Tereza Schliková.

Provedená dechová zkouška vyšla negativně. Podle informací serveru Krimi Plzeň seděl za volantem SUV známý plzeňský boxer. Redakce CNN Prima NEWS jej kontaktovala, avšak k incidentu se odmítl vyjádřit.

Ve druhém autě, se kterým se řidič srazil, cestovala rodina se čtyřletým chlapečkem. Naštěstí se nikomu z posádky vozu nic nestalo. Pomoc záchranářů nakonec nepotřeboval ani řidič SUV. Ten ale bude muset nyní své chování vysvětlovat policistům.

MOHLI JSTE PŘEHLÉDNOUT: Šílený manévr v Kopidlně: Dodávka vytlačila řidičku z vozovky. Agresor jí ještě vynadal

Tagy: