Tragický konec pátrání po oblíbeném moderátorovi. Mosleyho tělo našli v jeskyni

Pátrání po britském lékaři a moderátorovi Michaelu Mosleym, který se ztratil na řeckém ostrově Symi, skončilo tragicky. Jeho tělo bylo nalezeno bez známek života v jeskyni, píše zpravodajství Sky News.

Mosleyho tělo se našlo podle policejního mluvčího na skalnatém pobřeží a nyní se čeká na formální identifikaci, uvádí Sky News. Deník The Sun upřesnil, že moderátora nalezli v jeskynním komplexu poblíž Agia Marina, kterému místní přezdívají „Propast“. Podle webu GreekReporter.com tělo nalezl sám starosta Eleftherios Papakalodoukas se skupinou novinářů, která prohledávala oblast pobřeží na člunu.

ČTĚTE TAKÉ: Nebaví mě žít, šokovala seriálová hvězda v otevřené zpovědi. „Melounek“ trpí krutými depresemi

Sedmašedesátiletý moderátor, známý z pořadů stanice BBC The One Show a This Morning, byl naposledy spatřen, když se ve středu ve 13:30 místního času (12:30 SELČ) vydal na pěší túru podél pobřeží. Jeho manželka, doktorka Clare Baileyová, zalarmovala úřady poté, co se do 19:30 místního času nevrátil.

Poslední stopou byl kamerový záznam pořízený asi 20 minut poté, co odešel na túru. Jeho kroky mířily ke skalnatým kopcům ve vesnici Pedi, uvedla zpravodajská stanice BBC. Starosta předtím popsal, že cesta okolo přístavu, kterou se Mosley pravděpodobně vydal, je obtížně schůdná, velmi kamenitá a vyskytují se na ní hadi.

Mosley byl sloupkařem bulvárního deníku Daily Mail a natočil řadu dokumentárních filmů o dietě a cvičení, včetně pořadu na Channel 4 Michael Mosley: Who Made Britain Fat? Podílel se také na seriálu BBC Trust Me, I'm a Doctor. Šest týdnů žil s tasemnicí ve střevech pro dokument Infested! Living With Parasites (Život s parazity) na BBC. Mosley se také zasloužil o rostoucí popularitu diety 5:2, která spočívá v tom, že lidé dva dny v týdnu drží půst, aby zhubli. Britská lékařská asociace ho již dříve jmenovala lékařským novinářem roku.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Nová zjištění o Slovákovi v ukrajinském zajetí. Dříve byl odsouzen za brutální vraždu ženy

Tagy: