Po slavném moderátorovi a lékaři se slehla zem. BBC zveřejnila poslední stopy k jeho nalezení

Velké pátrání po hvězdném moderátorovi v Řecku. Ještě předtím, než se po britském lékaři a publicistovi Michaelu Mosleym slehla zem, měl zřejmě namířeno do skal. Alespoň tomu napovídají záznamy z kamer, které zveřejnilo zpravodajství BBC. Mosley byl naposledy spatřen ve středu, kdy se vydal na procházku po pobřeží řeckého ostrova Symi. Od té doby po něm neúspěšně pátrají desítky lidí.

Sedmašedesátiletý moderátor, známý z pořadů stanice BBC The One Show a This Morning, byl naposledy spatřen, když se ve středu ve 13:30 místního času (12:30 SELČ) vydal na pěší túru podél pobřeží. Jeho manželka, doktorka Clare Baileyová, zalarmovala úřady poté, co se do 19:30 místního času nevrátil. Nedaří se ho najít už čtvrtý den.

ČTĚTE TAKÉ: Drama v pražském metru. Mladík vytáhl pistoli na jiného pasažéra, incident zachytily kamery

Poslední stopou je kamerový záznam pořízený asi 20 minut poté, co odešel na túru. Na záznamu má v ruce černý deštník, kterým se zřejmě kryje před sluncem, a zdá se, že je v dobré formě a stabilně chodí. Jeho kroky míří ke skalnatým kopcům ve vesnici Pedi, poznamenala zpravodajská stanice BBC.

Právě u pahorků probíhá pátrání, které však znesnadňuje tamní skalnatý terén. Řecká policie sdělila deníku The Guardian, že se do rozsáhlého pátrání po Mosleym na odlehlém ostrově v Egejském moři zapojil vrtulník a speciálně vycvičení psi. „Hledají ho všechny možné služby,“ řekl policejní velitel, který dohlíží na operaci. „Pracujeme s předpokladem, že ho mohlo postihnout horko, že mohl uklouznout a spadnout třeba z výšky. V tuto chvíli není nic vyloučeno,“ dodal.

Do pátrání se zapojila také jeho manželka a britští přátelé. Později na ostrov dorazily i jeho čtyři děti.

Mosley je sloupkařem bulvárního deníku Daily Mail a natočil řadu dokumentárních filmů o dietě a cvičení, včetně pořadu na Channel 4 Michael Mosley: Who Made Britain Fat? Podílel se také na seriálu BBC Trust Me, I'm a Doctor. Šest týdnů žil s tasemnicí ve střevech pro dokument Infested! Living With Parasites (Život s parazity) na BBC. Mosley se také zasloužil o rostoucí popularitu diety 5:2, která spočívá v tom, že lidé dva dny v týdnu drží půst, aby zhubli. Britská lékařská asociace ho již dříve jmenovala „lékařským novinářem roku.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Rozsáhlé pátrání a strach v USA. Z vězení uprchli odsouzení, hledají nocleh. Místní se bojí

Tagy: