Pětiletou dívku utopil „z legrace“. Byl jsem v zenu, usmíval se francouzský mladík před soudem

Francouzská policie

Začíná soud s vrahem pětileté dívky

Ve Francii začal ostře sledovaný soud s vrahem pětileté dívky jménem Rose. V době spáchání činu patnáctiletý recidivista dívku chladnokrevně utopil a nad mrtvolou se měl sexuálně uspokojit. Během vyšetřování svůj hrůzný čin popisoval s úsměvem, uvedla francouzská média.

Otřesný případ se odehrál v dubnu minulého roku v městečku Rambervillers na východě země, připomíná web TF1 INFO. Chlapec měl dívku nalákat k sobě domů s tím, že jí ukáže kotě. Tam ji posléze utopil. Mladík se po činu sám udal na policii. Před experty na psychologii a psychiatrii prý neprojevil žádnou lítost ani výčitky.

ČTĚTE DÁLE: Dva utonulé mladíky našli v Hronu. Zřejmě jde o hrdinné bratry, kteří zachránili topící se lidi

Vyšetřovatele překvapila také vrahova chladnokrevnost. „Poslední tři až čtyři dny jsem měl v hlavě, že někoho utopím. Utopil jsem ji z legrace. Byl jsem v zenu (druh buddhistické meditace, pozn. aut.), když jsem to udělal,“ řekl mladistvý násilník.

Podle slov matky malá Rose zmizela z jejího dohledu během nepatrné chvilky. Zároveň se žena pozastavila nad benevolentním přístupem francouzských úřadů. Krátce před činem byl vrah propuštěn z nápravného zařízení, kde si odpykával trest za sexuální delikt. „Nechali na svobodě blázna. Co potřebovali víc, aby ho zastavili? Mrtvolu pětileté dívky a zničené lidi jako jsem já,“ sdělila zdrcená žena.

Vrahovi hrozí až dvacetiletý trest. „Šest psychiatrů se shodlo, že je perverzní, sadistický a nebezpečný. Recidiva je nevyhnutelná,“ uvedl právní obhájce rodiny zavražděné dívky Stéphane Giuranna.

V současné době je nebezpečný deviant vyšetřován i v dalším případu, připomněl web deníku Le Figaro. „Měl znásilnit dva chlapce, jednomu bylo 11 a druhému 12 let, a to v lese kousek od Rambervillers,“ informoval prokurátor Frédéric Nahon. Také v případě vraždy Rose byl patrný sexuální motiv. Na jejích šatech byly nalezeny stopy po chlapcově spermatu. Sexuální perverzi jako jednu z motivací pro provedení hrůzného činu ovšem vrah popírá.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Družku posekal sekerou, pak zapálil chatu. Agresor z Litoměřic stráví za mřížemi osm let

Tagy: