Družku posekal sekerou, pak zapálil chatu. Agresor z Litoměřic stráví za mřížemi osm let

Bezdomovec z Litoměřic, který v červenci 2023 brutálně napadnul partnerku sekerou, půjde na osm let do vězení se zvýšenou ostrahou.

Rozsudek nad mužem, který posekal partnerku sekerou

Partnerku posekal sekerou a chatku, ve které společně žili, zapálil. Takový je příběh Josefa Oudy z Litoměřic, kterému v úterý soud pravomocně uložil osmiletý trest za mřížemi. Protřelý recidivista zamíří do věznice se zvýšenou ostrahou. Po odpykání trestu ho čeká soudně nařízená protialkoholní léčba.

Nezaměstnaný 35letý muž žil jako bezdomovec. Vloni v červenci vzal v zahradním domku v Litoměřicích po hádce s partnerkou do ruky sekeru a na ženu zaútočil.

ČTĚTE TAKÉ: Dva utonulé mladíky našli v Hronu. Zřejmě jde o hrdinné bratry, kteří zachránili topící se lidi

„Poškozenou chytil za vlasy a nejméně třikrát ji ostřím sekery udeřil do pravé nohy, načež poškozená upadla na zem,“ popsala brutální útok soudkyně Okresního soudu v Litoměřicích Stanislava Choděrová. Partnerku následně udeřil ostřím nástroje do levé nohy a hýždí a dosud nezjištěným způsobem do oblasti obličeje.

Vážně zraněnou ženu nechal ležet v tratolišti krve a rozhodl se zlikvidovat stopy. Zahradní domek proto polil hořlavinou a zapálil. Ženu zachránili přivolaní hasiči, přičemž pachatele krátce nato v nedalekém křoví vypátral policejní psovod. Místní bezdomovce útok šokoval. „To jsem ani neočekával, přitom to byl super chlap na úrovni,“ uvedl tehdy po útoku jeden z nich.

„Obžaloba byla podána pro skutek právně kvalifikovaný jako zločin těžkého ublížení na zdraví v souběhu s přečinem poškození cizí věci,“ sdělila státní zástupkyně Anna Doušová. Zkušený recidivista před soudním senátem prohlásil vinu a útok sekerou označil za zkratkovité jednání podpořené alkoholem. Svého činu litoval.

„Odsouzený byl uznán vinným zcela v souladu s podanou obžalobou,“ potvrdila verdikt Doušová. Pachatel tak dostal osm let. Svůj trest si odpyká ve věznici se zvýšenou ostrahou. Proti rozhodnutí soudu se nejprve odvolal, ale nakonec si to rozmyslel. Státní zástupkyně potvrdila, že je rozsudek pravomocný.

Až si agresor odpyká vězení, zamíří odsouzený muž do psychiatrické nemocnice. Součástí trestu je totiž i protialkoholní ústavní léčení.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Muž poblíž Prahy přejel autem přítelkyni v poli, policie popsala sled událostí

Tagy: